Ιστορική χειραψία, μεταξύ πρόεδρου Νοτίου Κορέας και αρχηγού της Βόρειας

ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορική χειραψία, μεταξύ πρόεδρου Νοτίου Κορέας και αρχηγού της Βόρειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα. Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που […]

09.02.2018 | 12:20

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ είναι ο πιο υψηλόβαθμος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που έχει μεταβεί ποτέ στη Νότια Κορέα ενώ η Γιο Τζονγκ είναι το πρώτο μέλος της δυναστείας που κυβερνά τη Βόρεια Κορέα το οποίο πάτησε το έδαφος του μεγάλου αντιπάλου μετά το τέλος του πολέμου της Κορέας.

Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε με το λευκό ιδιωτικό τζετ του αδερφού της και χαιρέτησε τους δημοσιογράφους που την περίμεναν.

Σε κάθε της βήμα, από την στιγμή που εμφανίστηκε στην πόρτα του αεροπλάνου, είναι περιτριγυρισμένη από δεκάδες Βορειοκορεάτες πράκτορες.
Η αποστολή της Βόρειας Κορέας, που αποτελείται από μερικούς ακόμα αξιωματούχους, έφτασε στην Νότια Κορέα μια μέρα αφότου διοργανώθηκε στην Πιονγκγιάνγκ μια μεγαλοπρεπέστατη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία μετείχαν και τα άρματα με τους βαλλιστικούς πυραύλους της χώρας.

Η περίπου 30 χρονών Κιμ Γιο θεωρείται μία από τους ελάχιστους ανθρώπους που χαίρει άκρας εμπιστοσύνης του βορειοκορεάτη δικτάτορα. Διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως η παρουσία μιας φωτογενούς παρουσίας στο προσκήνιο θα βοηθήσει την εικόνα της Βόρειας Κορέας που βρίσκεται σε διπλωματική απομόνωση.

Συνολικά περίπου 500 Βορειοκορεάτες αθλητές και μέλη της αποστολής βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Νότια Κορέα, με την αφορμή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Exit mobile version