alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ο Νίκος δεν θα με στενοχωρούσε, δεν θα εξαφανιζόταν, λέει η μητέρα του φοιτητή
ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος δεν θα με στενοχωρούσε, δεν θα εξαφανιζόταν, λέει η μητέρα του φοιτητή

Σίγουρη πως ο θάνατος του παιδιού της είναι μια άγρια δολοφονία κι όχι ένα δυστύχημα είναι η μητέρα του Νίκου Χατζηπαύλου, του νεαρού φοιτητή που βρήκε τραγικό θάνατο πριν δυόμισι μήνες στην Κάλυμνο.

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων τα θεωρεί μια πρώτη δικαίωση για τη ψυχή του παιδιού  της, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να ζητάει την αλήθεια για το θάνατο του  αγαπημένου της, Νίκου.

«Είναι ένα θρίλερ όλο αυτό που ζω εγώ και η  οικογένειά μου, πραγματικά.  Η δεύτερη εξέταση που έγινε  και τα ανατρέπει όλα είναι μια δικαίωση για τη ψυχή του παιδιού μου. Ελπίζω και πιστεύω ότι τώρα θα βρεθούν οι ένοχοι για  να μας πουν γιατί το έκαναν αυτό στο Νίκο μας», λέει η μητέρα  του Νίκου, Ιωάννα.

«Στην αρχή πίστεψα ότι το παιδί έχει χαθεί κι ότι θα βρεθεί, είχα μέσα μου κάποιες ελπίδες. Στη συνέχεια όμως άρχισαν να λιγοστεύουν οι ελπίδες. Ο Νίκος δεν θα με στενοχωρούσε ποτέ, δεν θα εξαφανιζόταν. Τότε πίστεψα ότι κακό έχει συμβεί στο παιδί. Όλο αυτό το διάστημα αντλούσα μεγάλη δύναμη από το Θεό. Από το σημείο που βρέθηκε το παιδί μου νεκρό, πρέπει να πέρασα τρεις με τέσσερις φορές. Η περιοχή αυτή δεν είναι δασώδης, είναι γεμάτη με γυμνά βράχια.

Οι μαρτυρίες των διασωστών, το ελικόπτερο που έκανε τις έρευνες και  όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έψαχναν με αυταπάρνηση όλες αυτές τις μέρες, με έπεισαν ότι το παιδί μου δεν ήταν εκεί.

Ο Νίκος ήταν ένα εξαιρετικό έξυπνο παιδί, ένας άγγελος. Του άρεσε πολύ η πεζοπορία, η θάλασσα αλλά να σκαρφαλώσει σε ένα τέτοιο βουνό, δεν υπήρχε περίπτωση. Όταν έφυγε εκείνη την ημέρα από το σπίτι, θυμάμαι ότι μου είπε: «μαμά, πάω μια βόλτα». Το παιδί μου δεν είχε εχθρούς και προσπαθώ να καταλάβω ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο για να σκοτώσουν το παιδί μου. «Έχω πειστεί ότι κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή», προσθέτει η μητέρα του Νίκου Χατζηπαύλου, Ιωάννα.

Πεπεισμένος ότι πρόκειται για δολοφονία είναι και ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Ιωάννης Γλύκας.

«Η οικογένεια  έχει τηρήσει μία υποδειγματική στάση όλο αυτό τον καιρό που έχει χάσει το παιδί της. Εγώ είμαι απόλυτα πεπεισμένος όπως και η οικογένεια ότι δεν υπάρχει ούτε αυτοκτονία, ούτε πτώση αλλά υπάρχει αφαίρεση ζωής. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και είμαστε σίγουροι ότι θα βρεθεί αυτός που το έκανε», λέει ο κ. Γλύκας.

«Ο Νίκος Χατζηπαύλου δεν έσπασε ούτε ένα δόντι»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 είχε φιλοξενήσει στο στούντιο τον χειρουργό ορθοπεδικό, με ειδίκευση στις αθλητικές κακώσεις και στην τραυματολογία, Γιώργο Σαφό, που κλήθηκε από τον τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει την ακτινοσκόπηση που έγινε στη σορό του φοιτητή.

Ο κ. Σαφός είχε πει τότε στην εκπομπή πως από την ακτινοσκόπηση δεν προέκυψε κανένα κάταγμα που να δικαιολογεί πτώση από ύψος.

«Για την ακρίβεια δεν έσπασε ούτε ένα δόντι! Βλέπουμε ανθρώπους να πέφτουν ακόμη κι από δύο μέτρα και να έχουν σοβαρά κατάγματα. Στο πόρισμα όμως του πρώτου ιατροδικαστή που αμφισβητήθηκε από την οικογένεια, αναφέρεται ως αιτία θανάτου «δευτερογενής καταπληξία ως επιπλοκή πολλαπλών κακώσεων σώματος συμβατές με πτώση», είπε χαρακτηριστικά.

Ατύχημα από πτώση είχε δείξει η πρώτη νεκροτομή

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος του 21χρονου δεν επήλθε από εγκληματική ενέργεια, αλλά από πτώση, κάτι που αμφισβητούν οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έχουν καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων για ανθρωποκτονία.

Στο σώμα του έφερε εκδορές, εκχυμώσεις και θλαστικά τραύματα που παραπέμπουν σε πτώση και σύρσιμο πάνω σε επιφάνεια, κάτι που συνηγορεί περισσότερο στην εκδοχή του ατυχήματος.

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος» είχε δηλώσει τότε στο protothema.gr ο ιατροδικαστής που διενήργησε την πρώτη νεκροτομή.

Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων έδειξαν χθες ότι δεν υπάρχουν σοβαρές κακώσεις εσωτερικών οργάνων, δεν υπάρχουν ευρήματα τα οποία θα μπορούσαν να καταδείξουν κάποιες μετατραυματικές συνέπειες και βέβαια ο αποκλεισμός σκελετικών κακώσεων συμβατός με πτώση από μεγάλο ύψος δημιουργεί έναν ιδιαίτερο προβληματισμό σχετικά με τα αίτια και με τις συνθήκες θανάτου.

Η σπλήνα ήταν άθικτη και δεν είχε υποστεί ρήξη όπως ανέφερε η πρώτη νεκροτομή . Κατάγματα μακρών οστών δεν διαπιστώθηκαν. Εντοπίστηκαν πολλαπλά και θλαστικά τραύματα από θλων όργανο στο κεφάλι αλλά και στο σώμα, σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας.