Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου κατηγορείται ο Αφγανός με τους πυροκροτητές
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου κατηγορείται ο Αφγανός με τους πυροκροτητές

Του Πέτρου Καρσιώτη Κατηγορία και για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ο Αφγανός που συνελήφθη πριν από δέκα πέντε ημέρες στην περιοχή του Λυκαβηττού να μεταφέρει σε σακίδιο πλάτης εβδομήντα οκτώ πυροκροτητές! Ενώ με την υπόθεση προέλευσης και τελικού προορισμού των πυροκροτητών συνεχίζει την έρευνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία το DNA του Αφγανού βρέθηκε και σε όπλο με το […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Κατηγορία και για ανθρωποκτονία αντιμετωπίζει ο Αφγανός που συνελήφθη πριν από δέκα πέντε ημέρες στην περιοχή του Λυκαβηττού να μεταφέρει σε σακίδιο πλάτης εβδομήντα οκτώ πυροκροτητές!

Ενώ με την υπόθεση προέλευσης και τελικού προορισμού των πυροκροτητών συνεχίζει την έρευνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία το DNA του Αφγανού βρέθηκε και σε όπλο με το οποίο είχε δολοφονηθεί 71χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή του Κορωπίου.

Το στοιχείο κατέστησε από την αρχή ύποπτο τον Αφγανό

Αυτό το στοιχείο κατέστησε από την αρχή βασικό ύποπτο τον Αφγανό και εν τέλει ανακοινώθηκε από την Αστυνομία ότι ο αλλοδαπός με τους πυροκροτητές κατηγορείται και για την ανθρωποκτονία του 71χρονου κτηνοτρόφου.

Το θύμα της ανθρωποκτονίας  ασχολούνταν με την εκτροφή ζώων και στο πλαίσιο αυτό είχε μισθώσει χώρο στη θέση Πριάρι Πατήματος έξω από το Κορωπί.

Πήγε στο χωριό με σκοπό να διανυκτερεύσει

Ο κτηνοτρόφος είχε μεταβεί στις 14-12-2017  στο χώρο αυτό με σκοπό να διανυκτερεύσει.

Οι συγγενείς ανησύχησαν όταν δεν απάντησε στις κλήσεις

Οι συγγενείς του ανησύχησαν καθώς δεν απαντούσε στις κλήσεις τους και το μεσημέρι της επομένης  βρέθηκε νεκρός με τραύμα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.

Βρέθηκε τότε το κυνηγετικό όπλο πεταμένο

Η Αστυνομία βρήκε τότε πεταμένο και το όπλο και στα εργαστήρια εντοπίστηκε γενετικό υλικό που ανήκε έως πριν από λίγες ημέρες σε άγνωστο άτομο.

Όταν ο μυστηριώδης Αφγανός συνελήφθη για τους πυροκροτητές, οι αστυνομικοί πληροφορήθηκαν ότι κυρίως διέμενε σε ένα παράπηγμα στο Κορωπί.

Ταυτοποιήθηκε με του Αφγανού

Φυσικό ήταν να συγκριθεί το «ορφανό» DNA σε τρία σημεία του κυνηγετικού όπλου. Και τότε ταυτοποιήθηκε με του Αφγανού.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πιστοποίησαν και την παρουσία του στην περιοχή την επίμαχη ημέρα του φόνου και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.

Αρνήθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφγανός συνελήφθη κάτω από συνθήκες απίστευτες  όταν ο ιδιοκτήτης  εστιατορίου στον λόφο του Λυκαβηττού κάλεσε την Αστυνομία, γιατί  είχε γευματίσει  ο συγκεκριμένος στο εστιατόριο του και αρνούνταν να πληρώσει τον λογαριασμό!

Έφυγε από το κατάστημα έχοντας στην πλάτη το σακίδιο και λίγο αργότερα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ περπατούσε.

Όταν άνοιξαν τότε το σακίδιο, είδαν τους πυροκροτητές

Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν το σακίδιο είδαν με μεγάλη τους έκπληξη ότι μετέφερε 78 κοινούς πυροκροτητές, οι οποίοι χρησιμοποιούνται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το στοιχείο αυτό σήμανε συναγερμό και την υπόθεση ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να απαντηθούν δύο ερωτήματα.

Ποια τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Το ένα, από πού προέρχονταν οι πυροκροτητές το άλλο ποια επρόκειτο να είναι η κατάληξή τους.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο ερώτημα πιθανολογείται ότι οι πυροκροτητές έχουν αφαιρεθεί από λατομείο της περιοχής του Κορωπίου καθώς έχουν καταγραφεί απώλειες και έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά την κατάληξη όμως, τίποτε δεν είναι βέβαιο.

Ο Αφγανός είχε σχέσεις και με αντιεξουσιαστές, έμενε κατά καιρούς σε καταλήψεις κτηρίων και αμέσως μετά τη σύλληψή του αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γι αυτόν.

Έτσι το μυστήριο ως προς το δεύτερο ερώτημα παραμένει ακόμη.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις