Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έκλεβαν μπαταρίες από φορτηγά και μηχανήματα- Τα πουλούσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης (pic)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεβαν μπαταρίες από φορτηγά και μηχανήματα- Τα πουλούσαν σε εταιρεία ανακύκλωσης (pic)

  Tου Πέτρου Καρσιώτη Οδηγοί φορτηγών και χειριστές μηχανημάτων έργων, διαπίστωναν τον τελευταίο καιρό ότι τα οχήματά τους ήταν αδύνατο να τεθούν σε λειτουργία, γιατί, απλούστατα, κάποιοι, είχαν αφαιρέσει τις μπαταρίες! Όπως αποδείχθηκε πίσω από την κλοπή των μπαταριών βρισκόταν σπείρα τα μέλη της οποίας τις πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. […]

 

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Οδηγοί φορτηγών και χειριστές μηχανημάτων έργων, διαπίστωναν τον τελευταίο καιρό ότι τα οχήματά τους ήταν αδύνατο να τεθούν σε λειτουργία, γιατί, απλούστατα, κάποιοι, είχαν αφαιρέσει τις μπαταρίες!

Όπως αποδείχθηκε πίσω από την κλοπή των μπαταριών βρισκόταν σπείρα τα μέλη της οποίας τις πουλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης μετάλλων σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθησαν δύο δράστες- Στη δικογραφία άλλοι τέσσερις

Για την υπόθεση κλοπής των μπαταριών, συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 38 και 45 ετών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνονται ακόμα  τέσσερις  συνεργοί τους, ηλικίας από 42 έως 59 ετών, όλοι τους ημεδαποί, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξιχνιάστηκαν, πάνω από είκοσι κλοπές μπαταριών από φορτηγά, μηχανήματα έργων και οχήματα δημόσιας χρήσης, που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Χαλκιδικής.

Εντοπίστηκαν σε περιοχή της Χαλκιδικής

Βραδινές ώρες της 5ης προς 6η Φεβρουαρίου, εντοπίστηκαν ο 38χρονος μαζί με τον 45χρονο να επιβαίνουν σε όχημα σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Διαπιστώθηκε ότι νωρίτερα είχαν αφαιρέσει από σταθμευμένο μηχάνημα έργων δύο μπαταρίες και προσπάθησαν να αφαιρέσουν άλλες δύο μπαταρίες από σταθμευμένο φορτηγό.

Αφαίρεσαν μπαταρίες από 23 φορτηγά και μηχανήματα έργων

Προέκυψε ακόμη  ότι το χρονικό διάστημα από 12 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου 2018, ενεργώντας μαζί με τους άλλους 4 συνεργούς τους και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, αφαίρεσαν από 23 σταθμευμένα φορτηγά, οχήματα δημόσιας χρήσης και μηχανήματα έργων συνολικά 46 μπαταρίες, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 14.000 ευρώ.

Εντοπίστηκαν οι επτά μπαταρίες

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο επιχειρήσεις εντοπίστηκαν συνολικά  επτά  κλεμμένες μπαταρίες, οι οποίες θα αποδοθούν στους κατόχους τους.

Δικογραφία και σε βάρος ιδιοκτητών εταιρειών

Επίσης δικογραφία σχηματίσθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος σε βάρος τριών ιδιοκτητών επιχειρήσεων ανακύκλωσης μετάλλων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις