Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βαρουφάκης: Είμαι από εκείνους τους πατεράδες που σιχαίνομαι (vid)
LIFESTYLE

Βαρουφάκης: Είμαι από εκείνους τους πατεράδες που σιχαίνομαι (vid)

Σε ένα επεισόδιο της εκπομπής «RealtaLK», η Κατερίνα Λάσπα υποδέχεται τον Γιάνη Βαρουφάκη σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη. Ο πρώην υπουργός ανοίγει το σπίτι του στην Κατερίνα Λάσπα, αποφασισμένος να μιλήσει όχι μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για το […]

Σε ένα επεισόδιο της εκπομπής «RealtaLK», η Κατερίνα Λάσπα υποδέχεται τον Γιάνη Βαρουφάκη σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη.

Ο πρώην υπουργός ανοίγει το σπίτι του στην Κατερίνα Λάσπα, αποφασισμένος να μιλήσει όχι μόνο για την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα και τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και για το νέο κόμμα που ιδρύει σε λίγες εβδομάδες, αλλά και για τη γυναίκα που άλλαξε τη ζωή του, την κόρη του που ζει στην Αυστραλία, για τα λάθη του.

Ένα μικρό απόσπασμα από τη συνέντευξη.

Κατερίνα: Πώς χωράνε σε ένα σπίτι δύο μεγάλα «εγώ» με την καλή και την κακή έννοια;

Γιάνης:  Τέλεια! Να στο πω διαφορετικά, εγώ δεν θα χωρούσα σε αυτό το σπίτι εάν δεν ήταν η Δανάη, δεν θα με κράταγε το σπίτι. Θα έπρεπε να φύγω. Χωράω επειδή είναι η Δανάη. Η ουσία είναι ότι δεν έχουμε μεγάλα «εγώ», έχουμε πάρα πολύ μεγάλη εγρήγορση, φιλοδοξία –όχι για θέσεις και τέτοια- αλλά για να κάνουμε πράγματα.

Στη συνέντευξη παραδέχεται ότι έχουν έντονες αντιπαραθέσεις. Σε φιλοσοφικό επίπεδο «η σύγκρουση, δεν καταστρέφει μόνο, δημιουργεί και πράγματα που έχουν αξία και δεν θα υπήρχαν διαφορετικά… έτσι είναι κι η σχέση μας». Η κόρη του, Ξένια, είναι 13 ετών.
Κατερίνα: «Σου μοιάζει;»

Γιάνης: «Λίγο ευτυχώς, φαντάσου κορίτσι να μου έμοιαζε περισσότερο. Ευτυχώς μοιάζει στη μάνα της».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι είναι από τους τύπους πατεράδων που σιχαίνεται. Περιγράφει τρυφερά τον έρωτά του με τη Δανάη και τις περιπέτειές τους σ’ ένα ταξίδι που τους έφερε πολλές φορές αντιμέτωπους με τον θάνατο ενώ μιλάει για την ιστορία αγάπης της μητέρας και του πατέρα του.

Επίσης, εξηγεί γιατί του είχαν πετάξει ένα κεφάλι σάπιας μυζήθρας, πώς έσπασε το δόντι του σε πετροπόλεμο, καθώς επίσης πως διάβαζε κάθε βράδυ παραμύθια στην κόρη του που ζει στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις