Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κοντονής για μίζες: Δεν αποκλείω εγώ να υπάρχει και εμπλοκή των ΜΜΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντονής για μίζες: Δεν αποκλείω εγώ να υπάρχει και εμπλοκή των ΜΜΕ

«Την τελευταία 10αετία διπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη», αποκάλυψε στον Αlpha 989 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για το σκάνδαλο της Novartis, με την ζημιά για το δημόσιο να ανέρχεται σε 23 δισ. «Σε εποχή κρίσης κάποιοι έβγαζαν λεφτά και είχαν συμπαραστάτες υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Σταύρος Κοντονής προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται να […]

«Την τελευταία 10αετία διπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη», αποκάλυψε στον Αlpha 989 ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής για το σκάνδαλο της Novartis, με την ζημιά για το δημόσιο να ανέρχεται σε 23 δισ.

«Σε εποχή κρίσης κάποιοι έβγαζαν λεφτά και είχαν συμπαραστάτες υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα», είπε ο Σταύρος Κοντονής προσθέτοντας πως δεν αποκλείεται να εμπλέκονται και άνθρωποι των ΜΜΕ.

Απέρριψε τις αιτιάσεις περί παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, ενώ εκτίμησε πως «καλύτερο είναι να συνεχιστεί η εισαγγελική έρευνα».

«Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο, το οποίο μπορεί να ξεπερνάει και το σκάνδαλο της Siemens στην Ελλάδα. Είχαμε υπερτιμολογήσεις και μάλιστα πολύ σοβαρές», είπε ο κ. Κοντονής.

Είπε ακόμα: «Δεν αποκλείω εγώ να υπάρχει και εμπλοκή των ΜΜΕ σε αυτή όλη την διαδικασία».

Στο ερώτημα τι απαντά στην αντιπολίτευση που κατηγορεί ότι η υπόθεση στηρίχτηκε σε ανώνυμες καταγγελίες κουκουλοφόρων-ανώνυμων μαρτύρων είπε:

«Δεν στηρίχτηκε καμία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ένας μάρτυρας δώσει κατάθεση υπό την κάλυψη της δικονομικής προστασίας προστατευόμενου μάρτυρα, αυτό δεν το αποφασίζει καμία κυβέρνηση, το αποφασίζουν οι δικαστικές αρχές της χώρας. Να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι βάλλουν κατά των μαρτύρων και κατά του δικαστικού συστήματος, το οποίο ισχύει εδώ και 20 χρόνια στη χώρα.  Μου κάνει εντύπωση που εμπλέκουν την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση ούτε καν γνώριζε για την διαδικασία που ακολουθείτο, είναι εντελώς εσωτερική διαδικασία της Δικαιοσύνης. Είναι τουλάχιστον κωμικό το να λένε κάποιοι ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία αυτής της εισαγγελικής έρευνας και να την συσχετίζουν με τον χρόνο τέλεσης των συλλαλητηρίων. Δεν έχω λόγια να αντικρούσω τέτοιες αστειότητες. Η κυβέρνηση δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για αυτά τα ζητήματα».

Για την επίσκεψη Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο λίγο πριν σταλεί η δικογραφία στην Βουλή και αν ήταν ανορθόδοξη, ο κ. Κοντονής είπε:

«Ανορθόδοξη σε τί; Ότι έλαβε ο υπουργός Δικαιοσύνης την δικογραφία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την υποχρέωσή μου να την διαδώσω στην Βουλή, όπως έγινε αμέσως την επόμενη μέρα το πρωί και δεν θα ενημέρωνα τον Πρωθυπουργό; Είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να το επικαλείται κάποιος όταν έχουμε παραδείγματα στο πρόσφατο παρελθόν, υπουργοί της ΝΔ όχι μόνο να κρατάνε μια δικογραφία για 2 και 3 μήνες στο γραφείο τους ενώ έπρεπε αμέσως να την στείλουν στην Βουλή αλλά την επέστρεψαν και στον εισαγγελέα με υποδείξεις τί πρέπει να κάνει. Αυτοί που μιλάνε τώρα και απευθύνουν μομφές στη κυβέρνηση  είναι οι ίδιοι που έκαναν αυτό που σας περιέγραψα. Υπήρξε δικογραφία που αφορούσε πολιτικό πρόσωπο και αντί ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης, από τη, στιγμή που την παρέλαβε να την μεταβιβάσει στην Βουλή, την κράτησε για μακρόχρονο διάστημα και την ανέπεμψε στον εισαγγελέα με υποδείξεις το τί πρέπει να κάνει».

Τέλος ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Υπάρχουν αδικήματα τα οποία έχουν παραγραφεί με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά υπάρχουν και αδικήματα τα οποία δεν έχουν παραγραφεί, όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και μπορεί η εισαγγελική αρχή να εξαντλήσει εκεί την έρευνά της σε όλα τα επίπεδα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις