Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μέρκελ- Σουλτς έδωσαν τα χέρια για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού»
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ- Σουλτς έδωσαν τα χέρια για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού»

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία κατέληξαν σήμερα Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του CDU και του SPD, ενώ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Την είδηση επιβεβαίωσε και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter. […]

Σε συμφωνία για τον σχηματισμό του «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία κατέληξαν σήμερα Τετάρτη η Άνγκελα Μέρκελ και ο Μάρτιν Σουλτς, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε στην ιστοσελίδα του ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του CDU και του SPD, ενώ σύντομα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Την είδηση επιβεβαίωσε και η βουλευτής του CDU Σεράπ Γκιουλέρ μέσω ανάρτησής της στο Twitter.

Η κατανομή των υπουργείων

Σύμφωνα με το Spiegel, οι Σοσιαλδημοκράτες θα αναλάβουν, μεταξύ άλλων, το νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εργασίας.

Στην επόμενη κυβέρνηση, οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές θα αναλάβουν το νέο, αναβαθμισμένο, υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο, όπως μεταδίδει η Bild, αναμένεται να αναλάβει ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος και απερχόμενος πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα θα αναλάβει, μεταξύ άλλων, τα υπουργεία Οικονομίας και Άμυνας.

Το πρακτορείο Reuters πάντως ανέφερε ότι έχουν αντιφατικές αναφορές, καθώς μια διαπραγματευτική πηγή αναφέρει ότι η συμφωνία «έκλεισε» και μια άλλη λέει ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για όλα τα θέματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις