Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι λογιστές- «μαϊμού»: Συνελήφθη ένας 35χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι λογιστές- «μαϊμού»: Συνελήφθη ένας 35χρονος

Του Πέτρου Καρσιώτη Έπιασαν έναν, ψάχνουν άλλους δύο! Οι λόγος για τους  λογιστές –«μαϊμού», οι οποίοι, σε καιρούς που οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι είναι περίπου… ζαλισμένοι, για τα ισχύοντα με τα χρωστούμενα στην Εφορία, πλησιάζουν τα θύματα και με χίλιες δυο προφάσεις υφαρπάζουν τα μετρητά τους. Συνελήφθη 35χρονος «λογιστής» Στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έπιασαν έναν, ψάχνουν άλλους δύο!

Οι λόγος για τους  λογιστές –«μαϊμού», οι οποίοι, σε καιρούς που οι πολίτες και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι είναι περίπου… ζαλισμένοι, για τα ισχύοντα με τα χρωστούμενα στην Εφορία, πλησιάζουν τα θύματα και με χίλιες δυο προφάσεις υφαρπάζουν τα μετρητά τους.

Συνελήφθη 35χρονος «λογιστής»

Στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, συνελήφθη ένας 35χρονος ημεδαπός, ακριβώς για παρόμοιες  απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Δρούσε από τον περασμένο Οκτώβρη

Όπως διαπιστώθηκε μετά την έρευνα, ο συλληφθείς από τον περασμένο Οκτώβριο, είτε με το πρόσχημα διευθέτησης δήθεν  οικονομικών εκκρεμοτήτων των θυμάτων  είτε προσποιούμενος τον λογιστή, διέπραττε συστηματικά απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, τους οποίους προσέγγιζε στο δρόμο και  από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά και κοσμήματα.

Εξιχνιάστηκαν ως τώρα έξι περιπτώσεις

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί έξι  περιπτώσεις απάτης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ το σύνολο των παθόντων αναγνώρισε στο πρόσωπο του δράστη τον… λογιστή ή τον …Εφοριακό, ανάλογα με ποια ιδιότητα είχε εμφανισθεί στον καθέναν.

Κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του.

Συνεχίζεται η έρευνα και για άλλα θύματα

Με τη σε βάρος του δικογραφία, οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για την ανεύρεση και άλλων τυχόν θυμάτων του ίδιου, που είτε δεν κατάγγειλαν την απάτη είτε δεν την έχουν καταλάβει ακόμη!

Σε ό,τι αφορά την  αναζήτηση των άλλων δύο, τα στοιχεία έρχονται από απάτη που καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας από μία 78χρονη.

Απέσπασαν 2.000 ευρώ από γυναίκα στη Χαλκίδα

Και εκεί με πρόσχημα της τακτοποίησης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων δύο απατεώνες, προσποιούμενοι τους λογιστές, κατάφεραν να αποσπάσουν 2.000 ευρώ από μία ηλικιωμένη γυναίκα στη Χαλκίδα.

Ένας άνδρας και μια γυναίκα οι… λογιστές

Οι δύο δράστες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, προσέγγισαν την ηλικιωμένη γυναίκα προσποιούμενοι τους λογιστές που γνώριζαν τον γιο της και της είπαν ότι πρόκειται να «τακτοποιήσουν» κάποιες υποθέσεις του.

Κατάλαβε την εξαπάτηση όταν μίλησε με τον γιο της

Η γυναίκα κατάλαβε την εξαπάτησή της όταν μίλησε στη συνέχεια με τον γιο της ο οποίος τη διαβεβαίωσε ότι καμία εκκρεμότητα δεν είχε με την Εφορία και βέβαια με κανέναν… λογιστή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις