Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Διαρρήξεις με θέα… τη θάλασσα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαρρήξεις με θέα… τη θάλασσα

Του Πέτρου Καρσιώτη Ληστρικές επιδρομές σε κατοικίες με θέα στη… θάλασσα, εξαπέλυαν μέλη σπείρας, που αποτελείτο από τρεις υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι άλλοι δύο. Έμπαιναν αφού βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι είχαν βγει Η ίδια η Αστυνομία περιγράφει αναλυτικά τις… προτιμήσεις των αλλοδαπών διαρρηκτών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ενεργούσαν νυχτερινές […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ληστρικές επιδρομές σε κατοικίες με θέα στη… θάλασσα, εξαπέλυαν μέλη σπείρας, που αποτελείτο από τρεις υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους συνελήφθη ο ένας και αναζητούνται οι άλλοι δύο.

Έμπαιναν αφού βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι είχαν βγει

Η ίδια η Αστυνομία περιγράφει αναλυτικά τις… προτιμήσεις των αλλοδαπών διαρρηκτών αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ενεργούσαν νυχτερινές ώρες, διαπράττοντας διαρρήξεις σε οικίες, όταν είχαν βεβαιωθεί για την απουσία των ενοίκων, επιλέγοντας απόμακρες μονοκατοικίες, κυρίως παραθαλάσσιες, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης του Πύργου».

Χρήματα, κοσμήματα και μικρές συσκευές κρυμμένες σε μαξιλαροθήκες

Οι δράστες, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή και μικρού όγκου ηλεκτρονικές συσκευές, τα οποία συνήθως μετέφεραν σε μαξιλαροθήκες, ενώ σε δυο περιπτώσεις αφαίρεσαν και τα οχήματα των παθόντων, τα οποία βρέθηκαν σε άλλες περιοχές.

Τουλάχιστον 26 διαρρήξεις από τη σπείρα

Η σπείρα κατά τα στοιχεία της Αστυνομίας στον Πύργο, έδρασε το προηγούμενο καλοκαίρι. Είχε διαπράξει τουλάχιστον είκοσι έξι διαρρήξεις σε οικίες και κατάστημα.

Στο Ρίο συνελήφθη ο ένας από τους τρεις

Για την υπόθεση  συνελήφθη στο Ρίο Πατρών, ο 41χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών για κλοπές.

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες

Σε βάρος των τριών κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του 41χρονου συλληφθέντα, προέκυψε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην χώρα μας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις