Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Έβρεχε σακούλες με χιλιάδες ευρώ, από τα μπαλκόνια θυμάτων αδίστακτης συμμορίας (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έβρεχε σακούλες με χιλιάδες ευρώ, από τα μπαλκόνια θυμάτων αδίστακτης συμμορίας (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Δεν είναι υπερβολή. Τις προηγούμενες ημέρες… έβρεχε σακούλες με χιλιάδες ευρώ, από τα μπαλκόνια πολιτών της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι οποίοι τις πετούσαν από τις βεράντες στο δρόμο για να της παραλάβουν οι δήθεν αστυνομικοί (!), προκειμένου όπως έλεγαν να αποσιωπήσουν τροχαία δυστυχήματα με υπαίτιους συγγενικά τους πρόσωπα!!! Σκηνές από κινηματογραφική ταινία Πρόκειται […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν είναι υπερβολή.

Τις προηγούμενες ημέρες… έβρεχε σακούλες με χιλιάδες ευρώ, από τα μπαλκόνια πολιτών της αχαϊκής πρωτεύουσας, οι οποίοι τις πετούσαν από τις βεράντες στο δρόμο για να της παραλάβουν οι δήθεν αστυνομικοί (!), προκειμένου όπως έλεγαν να αποσιωπήσουν τροχαία δυστυχήματα με υπαίτιους συγγενικά τους πρόσωπα!!!

Σκηνές από κινηματογραφική ταινία

Πρόκειται πράγματι για σκηνές από κινηματογραφική ταινία, το… σενάριο της οποίας στηρίζεται στα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία σχετικά με τα συμβάντα που έλαβαν χώρα από το θράσος επταμελούς συμμορίας απατεώνων αλλά και την ευπιστία πολλών πολιτών.

Συνέλαβαν δύο άνδρες λίγο πριν πάρουν μία από τις σακούλες

Η Αστυνομία στην αχαϊκή πρωτεύουσα συνέλαβε δύο άνδρες από τη Βουλγαρία, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο πριν… σκύψουν στο οδόστρωμα να πάρουν μια ακόμη… νάιλον σακούλα η οποία είχε πεταχτεί από το μπαλκόνι με  περιεχόμενο  2.000 ευρώ.

Αναζητούν άλλα πέντε μέλη της συμμορίας

Η Αστυνομία, που αναζητά άλλα πέντε μέλη της ίδιας συμμορίας, δύο από τα οποία είναι γυναίκες, σταχυολόγησε τις περιπτώσεις της εξαπάτησης κυρίως τεσσάρων πολιτών, που καλύπτουν όλες τις άλλες.

Η Alphafreepress, παρουσιάζει τα επί μέρους στοιχεία για να έχουν γνώση οι αναγνώστες της στα επιχειρήματα που μηχανεύονται οι εγκέφαλοι της απάτης που εδρεύουν στη Βουλγαρία απ όπου και πραγματοποιούν τα τηλεφωνήματα του τρόμου.

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς

Αφαίρεσαν από γυναίκα 1.200 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι πρώτου ορόφου, προκειμένου να το παραλάβει γυναίκα που προσποιούταν την αστυνομικό και θα μεσολαβούσε, ώστε να μην έχει ποινικές κυρώσεις συγγενικό της πρόσωπο, λόγω υποτιθέμενου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Για… αποζημίωση οικογένειας ανύπαρκτου… νεκρού!

Από άλλη γυναίκα, 4.000 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει ζευγάρι που προσποιούνταν τους αστυνομικούς και αποζημιώσει οικογένεια… νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει ο γιός της.

Τροχαίο που έγινε δήθεν στη… Γερμανία

Από άλλο θύμα,  6.500 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλα και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να αποζημιωθεί οικογένεια σοβαρά τραυματισμένου ατόμου από τροχαίο ατύχημα, το οποίο, υποτίθεται, είχε προκαλέσει η εγγονή της στη… Γερμανία!

Αποζημίωση σε άλλη οικογένεια για «τροχαίο» στην Αθήνα

Αφαίρεσαν από άλλη γυναίκα 41.600 ευρώ, το οποία η παθούσα τοποθέτησε σε νάιλον σακούλες και πέταξε από το μπαλκόνι, προκειμένου να το παραλάβει άνδρας και να αποζημιώσει οικογένεια… νεκρού από υποτιθέμενο τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει η κόρη της στην Αθήνα.

Κι αν αναρωτηθεί κανείς πως πέφτουν οι πολίτες θύματα τέτοιων πρακτικών, η Αστυνομία παραθέτει ακόμη ένα στοιχείο που εξηγεί πολλά.

Μέλος της οργάνωσης σε ρόλο… μίμου, κλαίει και οδύρεται

Οι δράστες, για να επιτείνουν την ταραχή των παθόντων και να γίνουν ακόμα πιο πιστευτοί, χρησιμοποιούσαν συνεργό τους ο οποίος σε ρόλο μίμου, υποδύονταν κάθε φορά το συγγενικό πρόσωπο και σε κατάσταση πανικού καλούσε τους δήθεν δικούς τους σε βοήθεια, επιβεβαιώνοντας την πρόκληση του τροχαίου ατυχήματος!

Πενήντα έξι χιλιάδες ευρώ τα καταβληθέντα στους απατεώνες

Μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι από τη μεγάλη τηλεφωνική επίθεση που εξαπέλυσαν τα επτά μέλη της σπείρας από τη Βουλγαρία, εξαπάτησαν 23 πολίτες από τους οποίους απέσπασαν ποσό ύψους 56.000 ευρώ!

Το δικαστήριο θα αποφασίσει σε ποιους θα επιστραφούν

Τα 12.000 ευρώ βρέθηκαν στην έρευνα της Αστυνομίας και κατασχέθηκαν, αλλά θα αποφασίσει το δικαστήριο σε ποια από τα θύματα, θα μοιρασθούν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις