Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

08

Δεκεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Καταγγελία για προβοκάτσια στο συλλαλητήριο της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελία για προβοκάτσια στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Στην καταγγελία ότι ορισμένοι ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας ανέβηκαν στην εξέδρα συνοδευόμενοι από «μπράβους» προχώρησε μια από τις οργανώσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία κάνει λόγο για προπηλακισμούς παρουσιαστών και ομιλητών και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση […]

Στην καταγγελία ότι ορισμένοι ομιλητές στο συλλαλητήριο της Αθήνας ανέβηκαν στην εξέδρα συνοδευόμενοι από «μπράβους» προχώρησε μια από τις οργανώσεις που συμμετείχαν στη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία κάνει λόγο για προπηλακισμούς παρουσιαστών και ομιλητών και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, αναφέρονται τα εξής:

«Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 γράφτηκε Ιστορία μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων! Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Έλληνες διαδήλωσαν ειρηνικά και δημοκρατικά, υψώνοντας την φωνή πέρα από κάθε σκοπιμότητα και με ενότητα, αρνούμενοι κάθε υποχώρηση στα ζωτικά εθνικά θέματα και ιδιαίτερα στην εκχώρηση του Ιερού Ονόματος της Μακεδονίας.

Το Συλλαλητήριο πέρα από την τεράστια συμμετοχή του κόσμου διεξήχθη σε κλίμα πανηγυρικό, χαράς και νίκης. Όλοι οι ομιλητές και οι παρουσιαστές, με αποκορύφωμα την συμμετοχή και την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κράτησαν τον παλμό και το ενδιαφέρον στα ύψη.

Δυστυχώς, σε κάθε ιστορική στιγμή του Έθνους μας υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι εξυπηρετώντας τις σκοπιμότητές τους προσπαθούν να καπηλευθούν τον υγιή και πηγαίο πατριωτισμό. Ευτυχώς δεν τα καταφέρνουν.

Στην εξέδρα του συλλαλητηρίου, παρεισέφρησαν διά της βίας και μεθοδευμένα στοιχεία αλλότρια, τα οποία συνοδευόμενα από “μπράβους” εκτόπισαν και προπηλάκισαν τους παρουσιαστές και τους προγραμματισμένους ομιλητές, από την συντονιστική επιτροπή και πήραν για ένα χρονικό διάστημα τα μικρόφωνα.

Πρόκειται για την Γεωργία Μπιτάκου και τον αντικανονικό ηγούμενο της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων δηλώνουν απερίφραστα και κάθετα την αντίθεσή τους στην απαράδεκτη αυτή πράξη και καταγγέλλουν την βίαιη υφαρπαγή του λόγου, την οποία χαρακτηρίζουμε ως προβοκάτσια με σκοπό το καπέλωμα και τον χαρακτηρισμό του συλλαλητηρίου ως διοργάνωση ακραίων στοιχείων. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, με το ΑΦΜ της οποίας πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο, επιφυλάσσεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις