Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Μπαρτσελόνα: Έτοιμος να σπάσει τα ρεκόρ του Γκουαρδιόλα ο Ερνέστο Βαλβέρδε!
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα: Έτοιμος να σπάσει τα ρεκόρ του Γκουαρδιόλα ο Ερνέστο Βαλβέρδε!

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κυνηγάει την κατάρριψη πολλών ρεκόρ αυτή την σεζόν με την Μπαρτσελόνα. Η επόμενη πρόκληση, για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τον αριθμό αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, ο Γκουαρντιόλα είναι ο προπονητής με τις περισσότερες εβδομάδες χωρίς ήττα (31) και […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κυνηγάει την κατάρριψη πολλών ρεκόρ αυτή την σεζόν με την Μπαρτσελόνα. Η επόμενη πρόκληση, για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τον αριθμό αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, ο Γκουαρντιόλα είναι ο προπονητής με τις περισσότερες εβδομάδες χωρίς ήττα (31) και ο Βαλβέρδε βρίσκεται μόλις δύο βήματα από το ρεκόρ αυτό.

Τη σεζόν 2010-11, η Μπαρτσελόνα ήταν αήττητη από την 3η έως την 33η αγωνιστική. Στους 31 αγώνες, είχε μόνο τέσσερις ισοπαλίες, με Μαγιόρκα, Σπόρτινγκ Χιχόν, Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ, ήταν εκείνη που σταμάτησε τους Καταλανούς.

Τώρα το ρεκόρ είναι κάπως διαφορετικό. Η Μπαρτσελόνα, δεν έχασε τις τελευταίες επτά αγωνιστικές της περασμένης περιόδου (2016-17) και τις 22 τη τρέχουσας (2017-18). Συνολικά παραμένει αήττητη για 29 αγώνες.

Κόντρα σε Χετάφε και Έϊμπαρ, η Μπάρτσα μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ. Αυτή είναι η νέα πρόκληση του  Βαλβέρδε, ο οποίος την περασμένη Κυριακή, ξεπέρασε το καλύτερο ξεκίνημα  στη Laliga για την Μπάρτσα, με 22 παιχνίδια χωρίς να χάσει, αφήνοντας πίσω τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος έμεινε με 21.

Επιπλέον, το γκολ του Πικέ, επέτρεψε στους Καταλανούς, να έχουν έναν περισσότερο βαθμό και να έχουν 29 ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα.  Μία σειρά που όμως έσπασε η Εσπανιόλ, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για το Κύπελλο στις 17 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις