Η εξήγηση της αστυνομίας για το πώς μέτρησε και έβγαλε 140.000 πολίτες στο συλλαλητήριο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξήγηση της αστυνομίας για το πώς μέτρησε και έβγαλε 140.000 πολίτες στο συλλαλητήριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μετά τον σάλο για την καταμέτρηση του αριθμού των συγκεντρωμένων στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει την δική της απάντηση. Παράλληλα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πλέον αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται η εκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων για τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η Ελληνική […]

06.02.2018 | 09:58

Μετά τον σάλο για την καταμέτρηση του αριθμού των συγκεντρωμένων στα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, η ΕΛ.ΑΣ. δίνει την δική της απάντηση.

Παράλληλα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν πως πλέον αλλάζει ο τρόπος που θα γίνεται η εκτίμηση του αριθμού των συμμετεχόντων για τις μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία θα δίνει βίντεο από ψηλά και αριθμητικά δεδομένα εκτιμήσεων συμμετοχής διαδηλωτών ανά τετραγωνικό μέτρο.

Ωστόσο, απόλυτη σιωπή για το βίντεο και την… εξαφανισμένη ώρα.

Η εξήγηση της αστυνομίας για το πώς μέτρησε και έβγαλε 140.000 πολίτες στο συλλαλητήριο

«Η Πλατεία Συντάγματος είναι 14.500 τετραγωνικά μέτρα. Με την υπερβολική εκτίμηση ότι ανά τετραγωνικό μέτρο στέκονταν 3 διαδηλωτές, τότε μιλάμε για 43.500 άτομα. Η Λ. Αμαλίας είχε κόσμο μέχρι την Ρωσική Εκκλησία, και σύμφωνα με τον ίδιο υπολογισμό ήταν 25.000 άτομα. Η οδός Σταδίου είχε περίπου 10.000 διαδηλωτές μέχρι την οδό Αμερικής. Η Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι την οδό Ηροδότου είχε περίπου 25 άτομα και άλλες 5.000 είχε η Φιλελλήνων. Δηλαδή μιλάμε για 110.000 κόσμο στον οποίο προσθέσαμε άλλες 30.000 διαδηλωτών, που βρίσκονταν σε παράπλευρες οδούς».

Αστυνομικοί διαψεύδουν την ΕΛ.ΑΣ. και το υπουργείο 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος με ανάρτησή του στο facebook αμφισβήτησε την καταμέτρηση της αστυνομία: «Δηλαδή όλο αυτό ισούται με δύο ΟΑΚΑ …??? Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει τον αγώνα χιλιάδων Αστυνομικών που από το πρωί εργάζονται για να μπορεί ο Λαός να εκφραστεί με ασφάλεια». .

Παράλληλα ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Π.Ο.Α.Σ.Υ Θεόφιλος Παπαδάκης ανέφερε «οι χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί δεν συμφωνούμε με τα νούμερα που δίνει η ηγεσία. Από τις συζητήσεις με συναδέλφους που ήταν στα μέτρα αλλά και όσα είδαμε μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως σε καμία περίπτωση δεν ήταν 140.000».

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνεντεύξεις του υπεραμύνθηκε των αριθμών που δόθηκαν από την αστυνομία: «Εάν υπήρχε ένα εκατομμύριο, ο κόσμος θα ήταν μέχρι τους Αμπελοκήπους. Επειδή υπήρχαν τερατογενέσεις από ορισμένα ΜΜΕ ότι ο κόσμος ήταν ένα εκατομμύριο, γι’ αυτό δόθηκε το βίντεο στη δημοσιότητα».

Exit mobile version