Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τρία πανέξυπνα tips που θα βοηθήσουν το blog ή το site σας
PLUS

Τρία πανέξυπνα tips που θα βοηθήσουν το blog ή το site σας

Το internet είναι γεμάτο πληροφορίες από εκατομμύρια blogs και sites που δεν ακολουθούν τα standards, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στις μηχανές αναζήτησης αλλά και στους browsers. Τα 3 tips που ακολουθούν θα βοηθήσουν το blog και το site σας να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και να έρθει πιο κοντά στα standards. Χρησιμοποιήστε περιγραφικά ονόματα αρχείων […]

Το internet είναι γεμάτο πληροφορίες από εκατομμύρια blogs και sites που δεν ακολουθούν τα standards, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στις μηχανές αναζήτησης αλλά και στους browsers.

Τα 3 tips που ακολουθούν θα βοηθήσουν το blog και το site σας να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης αλλά και να έρθει πιο κοντά στα standards.

Χρησιμοποιήστε περιγραφικά ονόματα αρχείων σε φωτογραφίες και γραφικά

Κατά την αποθήκευση και ονομασία αρχείων και ειδικά φωτογραφιών, φροντίστε το όνομα να είναι γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες, να μην έχει μεγάλο μήκος και να είναι σχετικό με το περιεχόμενο της φωτογραφίας.

Όταν κάποιος αναζητά φωτογραφίες της Ακρόπολης, η μηχανή αναζήτησης είναι πιθανότερο να εμφανίσει το αρχείο με όνομα greece_akropoli.jpg σε αντίθεση με το γενικό και μη περιγραφικό DSC00021397.jpg.

Χρησιμοποιήστε το alt tag

Κατά την δήλωση ενός αρχείου φωτογραφίας καλό είναι να περιλαμβάνεται και το alt tag.

Οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν τις επιπλέον λέξεις κλειδιά που περιγράφουν την φωτογραφία και προσθέτουν την επιπλέον πληροφορία στο index τους. Επιπλέον, όσοι έχουν αργές συνδέσεις μπορούν να διαβάσουν την περιγραφή από το alt tag μέχρι να εμφανιστεί η φωτογραφία αντί να βλέπουν κενό χώρο στην σελίδα.

Χρησιμοποιήστε τα title tag στα links

Κατά την δήλωση ενός link καλό θα είναι να περιλαμβάνεται και το title tag όπως στο παρακάτω παράδειγμα.

Ξανά, οι μηχανές αναζήτησης βλέπουν τις επιπλέον λέξεις κλειδιά που περιγράφουν το link και προσθέτουν την επιπλέον πληροφορία στο index τους, για καλύτερα αποτελέσματα σε πιθανή αναζήτηση σχετικού θέματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις