Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τρεις μήνες προθεσμία για να σώσετε το ακίνητό σας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρεις μήνες προθεσμία για να σώσετε το ακίνητό σας

Τρεις μήνες προθεσμία έχετε για να σώσετε το ακίνητό σας έχετε όσοι δεν το δηλώσατε στο Κτηματολόγιο. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς λόγω της πρόσφατης κατάργησης της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στο νεοσυσταθέντα φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» προκλήθηκε προσωρινή αδυναμία ανταπόκρισης της Διοίκησης στη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και […]

Τρεις μήνες προθεσμία έχετε για να σώσετε το ακίνητό σας έχετε όσοι δεν το δηλώσατε στο Κτηματολόγιο. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία, καθώς λόγω της πρόσφατης κατάργησης της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.» και μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της στο νεοσυσταθέντα φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο» προκλήθηκε προσωρινή αδυναμία ανταπόκρισης της Διοίκησης στη χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων και εγγράφων.

Η τρίμηνη παράταση αφορά τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη» που βρίσκονται σε 111 πόλεις και περιοχές της χώρας όπου συμπληρώνονται 14 χρόνια από την ημερομηνία έναρξης λειτουργίας των πρώτων κτηματολογικών γραφείων, προθεσμία στην οποία χάνεται κανονικά οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο. Μετά την παρέλευσή της προθεσμίας των 14 ετών, «κλειδώνουν» οι αρχικές εγγραφές των «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακινήτων, των οποίων η κυριότητα περιέρχεται στο Δημόσιο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να σώστε το ακίνητο

Να ασκήσετε αγωγή σε περίπτωση ανακριβούς πρώτης εγγραφής στα κτηματολογικά βιβλία, προκειμένου να αναγνωρισθεί το προσβαλλόμενο δικαίωμα και να γίνει η απαιτούμενη διόρθωση. Μεταξύ των 111 περιοχών είναι η Νέα Σμύρνη, το Ν. Ψυχικό, τα Βριλήσσια, τα Μελίσσια, ο Γέρακας, ο Ρέντης, η Ελευσίνα και η Νέα Πέραμος. Μονόδρομος για να μην χάσουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα δήλωσαν είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς απαιτείται αμετάκλητη δικαστική απόφαση.

Τα κτηματολογικά γραφεία που συμπληρώνουν 14ετία λειτουργίας έως το τέλος του 2018 στην περιοχή Αττικής

Περιοχή Ημερομηνία συμπλήρωσης 14ετίας
Βριλήσσια 19/2/2018
Μελίσσια 3/11/2018
Ελευσίνα 30/1/2018
Γέρακας 17/9/2018
Νέα Πέραμος 23/4/2018
Νέα Σμύρνη 10/11/2018
Άγιος Ιωάννης Ρέντης 22/12/2018
Νέο Ψυχικό 14/5/2018

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις