Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κασιμάτης: Τι θα πω σήμερα στο συλλαλητήριο
ΕΛΛΑΔΑ

Κασιμάτης: Τι θα πω σήμερα στο συλλαλητήριο

Για το μήνυμα που θα απευθύνει στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μίλησε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης. «Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», επισήμανε […]

Για το μήνυμα που θα απευθύνει στο σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μίλησε ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης.

«Ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο και που κατέβηκε στη Θεσσαλονίκη, το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι εθνικιστές ή φασίστες και βέβαια δεν μπορούμε να το πούμε για τον κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη», επισήμανε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που γίνεται σήμερα με το μακεδονικό είναι υπογεγραμμένο ήδη από το 2010 με τη βασική δανειακή σύμβαση που υποδούλωσε την Ελλάδα και κατευθύνεται από τις ξένες δυνάμεις, ειδικά από τη βουλιμία των ΗΠΑ, που θέλουν μια επέμβαση στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης που είναι τα Βαλκάνια»,  πρόσθεσε.

Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα, που η Ευρώπη δεν το βλέπει, αλλά εμείς το βλέπουμε γιατί αυτό που γίνεται θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς με ένα κομμάτι της ιστορικής μας ταυτότητας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις