Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάνθρωπη απάτη: Υπάλληλος “έκλεβε” άτομα με ειδικές ανάγκες, επικαλούμενος… λάθος της υπηρεσίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απάνθρωπη απάτη: Υπάλληλος “έκλεβε” άτομα με ειδικές ανάγκες, επικαλούμενος… λάθος της υπηρεσίας

Του Πέτρου Καρσιώτη Απάτη, με μεγάλη δόση απανθρωπιάς και αντικοινωνικής συμπεριφοράς σε βάρος δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, έρχεται στο φως μετά από έρευνα της Αστυνομίας. Πρώην υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ασφάλισης Αρνητικός πρωταγωνιστής ένας 60χρονος πρώην υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ασφάλισης, ο οποίος ζητούσε και έπαιρνε πίσω από τους ανάπηρους χρήματα που τους είχαν δοθεί νόμιμα […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Απάτη, με μεγάλη δόση απανθρωπιάς και αντικοινωνικής συμπεριφοράς σε βάρος δικαιούχων αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, έρχεται στο φως μετά από έρευνα της Αστυνομίας.

Πρώην υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ασφάλισης

Αρνητικός πρωταγωνιστής ένας 60χρονος πρώην υπάλληλος δημόσιας υπηρεσίας ασφάλισης, ο οποίος ζητούσε και έπαιρνε πίσω από τους ανάπηρους χρήματα που τους είχαν δοθεί νόμιμα με την επίκληση δήθεν… λάθους της υπηρεσίας!!!

Συνέβαινε από το 2012 έως τα μέσα του 2015

Το ανήκουστο που ζημίωσε άτομα με ειδικές ανάγκες συνέβη την τριετία 2012-2015 και με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία κατά του 60χρονου, η οποία υπεβλήθη στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Απάτη, υπεξαίρεση και πλαστογραφία οι κατηγορίες

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 60χρονου, για απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία και πλαστογραφία.

Είχε γίνει, έλεγε, λάθος (!) στην καταβολή των ποσών!

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ο 60χρονος πρώην υπάλληλος  φορέα δημόσιας ασφάλισης σε περιοχή της Χαλκιδικής, έπειθε ασφαλισμένους πολίτες που λάμβαναν αναπηρικές συντάξεις και επιδόματα, ότι είχε γίνει λάθος στον υπολογισμό των χρημάτων που δικαιούνταν και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως επιστροφές, δίνοντάς τους πλαστά αποδεικτικά είσπραξης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο  60χρονος εξαπάτησε τουλάχιστον επτά ασφαλισμένους πολίτες, από τους οποίους εισέπραξε συνολικό χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 10.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν 2.500 ευρώ, 8 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και σημειώσεις

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώην δημοσίου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, 8 τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων και χειρόγραφες σημειώσεις με χρηματικά ποσά.

Προσπαθούν να βρουν κι άλλα θύματα

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν παρόμοιες περιπτώσεις εξαπάτησης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις