Αναστασιάδης- Μαλάς: Με “καρφιά” η τελευταία διακαναλική τηλεμαχία

ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης- Μαλάς: Με “καρφιά” η τελευταία διακαναλική τηλεμαχία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία διακαναλική τηλεμαχία για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών της Κύπρου. Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα debate με καρφιά και υπονοούμενα. Ο Αναστασιάδης, ο οποίος θέλει να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, δήλωσε, εξερχόμενος, στους δημοσιογράφους: «Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη των εκλογών […]

01.02.2018 | 11:02

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη και τελευταία διακαναλική τηλεμαχία για τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών της Κύπρου.

Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε ένα debate με καρφιά και υπονοούμενα.

Ο Αναστασιάδης, ο οποίος θέλει να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, δήλωσε, εξερχόμενος, στους δημοσιογράφους: «Αυτό που έχει σημασία είναι η επόμενη των εκλογών να μας βρει όλους ενωμένους». Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε και πάλι την ετοιμότητά του για συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις του για το debate, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε: «έχω την εντύπωση ότι δικαιώθηκε η δική μας θέση, θέλαμε να γίνει ένας πραγματικά ανοιχτός διάλογος». Δόθηκε, είπε, «η ευκαιρία και στους δύο να αναπτύξουμε, ο κάθε ένας ανάλογα με το τι πρεσβεύει είτε τα πεπραγμένα του, ή τους προγραμματισμούς του και συνεπώς να γίνει κοινωνός ο λαός των προθέσεων και των θέσεων μας».
«Έχω την εντύπωση», συνέχισε, ότι ήταν «μια επιτυχής προσπάθεια». Βέβαια, πρόσθεσε , αυτό θα το κρίνει ο λαός.

Ο Σταύρος Μαλάς δήλωσε ότι, αν εκλεγεί, στόχος του θα είναι μια κυβέρνηση η οποία «θα ενώνει πρωτίστως την κοινωνία, όχι τις φιλοδοξίες πολιτικών προσωπικοτήτων». Για την εντύπωση του από την συζήτηση ο κ. Μαλάς σχολίασε ότι σημασία έχει ποια εντύπωση σχημάτισαν οι πολίτες. Ο κ. Μαλάς δήλωσε ότι απευθύνεται σε όλους , είτε συμμετείχαν στις εκλογές την προηγούμενη Κυριακή είτε όχι, και τους κάλεσε «να δώσουν μια ηχηρή απάντηση, όπως αυτή αποτυπώνεται και στον πρώτο γύρο, ότι η χώρα μας πρέπει όντως να προχωρήσει σε μια πιο προοδευτική διαχείριση των κοινωνικοοικονομικών θεμάτων».

Και αυτός τόνισε ότι «η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους».

Η επόμενη κυβέρνηση, πρόσθεσε, θα διαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα: το Κυπριακό και την οικονομία. Ο Σταύρος Μαλάς συμπλήρωσε ότι «επιτέλους, είναι η ώρα η νέα κυβέρνηση να αντιμετωπίσει και την θεσμική κρίση που έχουμε. Να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να είμαστε αποφασιστικοί σε φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς».

Exit mobile version