Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εκτελέστηκε θανατοποινίτης: “Αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, δεν έχω πρόβλημα”
ΚΟΣΜΟΣ

Εκτελέστηκε θανατοποινίτης: “Αν σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, δεν έχω πρόβλημα”

Οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας του Τέξας προχώρησαν στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της ύστατης προσφυγής των συνηγόρων του. Ο Γουίλιαμ Ρέιφορντ, 64 ετών, εκτελέστηκε με θανατηφόρο κοκτέιλ ενέσιμων ουσιών στη φυλακή Χάντσβιλ. Έγινε έτσι ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ φέτος. Ερωτηθείς από τον υπεύθυνο του Τμήματος Ποινικής […]

Οι Αρχές της αμερικανικής Πολιτείας του Τέξας προχώρησαν στην εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, μετά την απόρριψη από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ της ύστατης προσφυγής των συνηγόρων του.

Ο Γουίλιαμ Ρέιφορντ, 64 ετών, εκτελέστηκε με θανατηφόρο κοκτέιλ ενέσιμων ουσιών στη φυλακή Χάντσβιλ. Έγινε έτσι ο δεύτερος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ φέτος.

Ερωτηθείς από τον υπεύθυνο του Τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης της φυλακής, αν είχε κάποια τελευταία δήλωση, ο Ρέιφορντ ζήτησε συγγνώμη επανειλημμένα στα τέσσερα παιδιά του θύματος του, τα οποία παρακολουθούσαν από ένα παράθυρο λίγα μέτρα μακριά από αυτόν.

Ο Ρέιφορντ το 1999 είχε ξυλοκοπήσει, μαχαιρώσει και στραγγαλίσει την πρώην σύντροφό του, Κάρολ Λιν Τόμας Χολ και είχε εγκαταλείψει το πτώμα της σε έναν υπόνομο. Είχε επίσης τραυματίσει με μαχαίρι τον έφηβο γιο της, ο οποίος κατέθεσε εις βάρος του στη δίκη.

“Η Κάρολ δεν άξιζε αυτό που έκανα”, είπε. “Προσπαθήστε να το βρείτε στην καρδιά σας για να με συγχωρήσετε. Λυπάμαι. Έχω κάνει λάθη και ζητώ από τον Θεό να με συγχωρέσει. Εάν αυτό σας δίνει “κλείσιμο” και σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό που συμβαίνει”, είπε ο Ρέιφορντ, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Όταν διέπραξε το έγκλημα, ο Ρέιφορντ είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από την φυλακή. Είχε τότε εκτίσει τα οκτώ χρόνια από τα συνολικά 23 χρόνια κάθειρξης, που του είχε επιβληθεί για τη δολοφονία, επίσης με μαχαίρι, της πρώην γυναίκας του, της Γκέιλ Ρέιφορντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις