Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τσακαλώτος στο Reuters: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τσακαλώτος στο Reuters: Καθαρή έξοδος από το μνημόνιο μετά τον Αύγουστο

Η Ελλάδα περιμένει «καθαρή έξοδο» όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της τον Αύγουστο και δεν έχει κανέναν λόγο να αναζητήσει προληπτική γραμμή πίστωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η χώρα χτίζει το δικό της κεφαλαιακό μαξιλάρι που, μαζί με τα αδιάθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια του προγράμματος, θα καλύπτουν τις ανάγκες της […]

Η Ελλάδα περιμένει «καθαρή έξοδο» όταν λήξει το πρόγραμμα διάσωσής της τον Αύγουστο και δεν έχει κανέναν λόγο να αναζητήσει προληπτική γραμμή πίστωσης, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η χώρα χτίζει το δικό της κεφαλαιακό μαξιλάρι που, μαζί με τα αδιάθετα ευρωπαϊκά κεφάλαια του προγράμματος, θα καλύπτουν τις ανάγκες της «για διάστημα αρκετά μεγαλύτερο του έτους», εάν χρειαστεί, είπε ο Τσακαλώτος.

Τους επόμενους μήνες, επεσήμανε, η χώρα θα επεξεργαστεί το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο, με έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη.

Πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι συζητήσεις με τους δανειστές για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τη γαλλική πρόταση που συνδέει το μέγεθος της ελάφρυνσης με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε αποκτήσει αξιοπιστία τα τελευταία τρία χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις