Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ο “Rocky” ανακάλυψε τεράστια ποσότητα κάνναβης, κρυμμένη σε… ρύζι (pics)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο “Rocky” ανακάλυψε τεράστια ποσότητα κάνναβης, κρυμμένη σε… ρύζι (pics)

Του Πέτρου Καρσιώτη Ο… Rocky, ο φοβερός και τρομερός ανιχνευτής ναρκωτικών σκύλος του ΣΔΟΕ, ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, κρυμμένη μέσα σε τσουβάλια με ρύζι! Χάρη και στη… μύτη του λαγωνικού-συνεργάτη των «Ράμπο» του Τμήματος ναρκωτικών της Υπηρεσίας, ήρθε στο φως κύκλωμα το οποίο έκανε εξαγωγές ρυζιού με… κάνναβη, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη! Αποστολές ρυζιού… με κάνναβη έγιναν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο… Rocky, ο φοβερός και τρομερός ανιχνευτής ναρκωτικών σκύλος του ΣΔΟΕ, ανακάλυψε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, κρυμμένη μέσα σε τσουβάλια με ρύζι!

Χάρη και στη… μύτη του λαγωνικού-συνεργάτη των «Ράμπο» του Τμήματος ναρκωτικών της Υπηρεσίας, ήρθε στο φως κύκλωμα το οποίο έκανε εξαγωγές ρυζιού με… κάνναβη, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη!

Αποστολές ρυζιού… με κάνναβη έγιναν σε Ολλανδία, Γερμανία, Μ. Βρετανία, ακόμα και στα Σκόπια

Αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι με τη μέθοδο της απόκρυψης της κάνναβης μέσα σε σακιά ρυζιού, έχουν γίνει αποστολές ναρκωτικών σε Μ. Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, ακόμη και στα Σκόπια για να προωθηθούν από εκεί στην Ευρώπη.

Στα 4 εκατομμύρια η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΔΟΕ η αξία των 407 κιλών ινδικής κάνναβης που ανακαλύφθηκαν σε αποθήκη στη Νέα Πέραμο, αγγίζει τα 4.000.000 ευρώ.

Κατά τα ίδια στοιχεία, μετά από οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Ναρκωτικών, συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας ημεδαπός 30 χρονών και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας 38 ετών.

Η παρτίδα ήταν έτοιμη να προωθηθεί στην Ολλανδία

Με την συνδρομή του σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών της Υπηρεσίας «ROCKY», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα 407 κιλών και  640 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης την οποία οι συλληφθέντες είχαν αποκρύψει εντός σάκων ρυζιού που είχαν τοποθετήσει σε παλέτες με σκοπό να αποσταλούν στην Όλλανδία.

Κατασχέθηκε και ποσό 10.000 ευρώ

Επίσης κατασχέθηκε ποσό 10.000€, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), ένα φορτηγό αυτοκίνητο τύπου VAN και πλήθος κινητών τηλεφώνων και εγγράφων προς αξιολόγηση.

Ούτε και το ρύζι είχε αγορασθεί με νόμιμο τρόπο

Ο συλληφθείς Έλληνας υπήκοος, πάντα κατά τα ίδια στοιχεία, δεν ήταν καν νόμιμος κάτοχος ούτε του ρυζιού!

«Χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία», αναφέρεται ακόμη «παρήγγειλε» μεγάλες ποσότητες ρυζιού από εμπορικές επιχειρήσεις τις οποίες μετέφερε στον εκμισθωμένο από αυτόν αποθηκευτικό χώρο.

Mε φορτηγά διεθνών μεταφορών οι εξαγωγές

Εκεί με τον συνεργάτη του συλληφθέντα Αλβανό υπήκοο απέκρυπτε επιμελώς την κάνναβη εντός των σάκων του ρυζιού τους οποίους εν συνεχεία έστελνε  ως νόμιμο εμπόρευμα σε χώρες του εξωτερικού με φορτηγά διεθνών μεταφορών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις