Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει επταετές ομόλογο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει επταετές ομόλογο

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει επταετές ομόλογο τις ερχόμενες δύο εβδομάδες για να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, αναφέρουν δημοσιεύματα του Reuters και των Financial Times. Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και σημειώνει ότι η Ελλάδα ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» έως 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους […]

Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει επταετές ομόλογο τις ερχόμενες δύο εβδομάδες για να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές, αναφέρουν δημοσιεύματα του Reuters και των Financial Times.

Το Reuters επικαλείται υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο και σημειώνει ότι η Ελλάδα ελπίζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» έως 19 δισ. ευρώ για να καλύψει τις αποπληρωμές χρέους μετά την έξοδό της από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018.

«Δεν υπάρχει ακόμα τελική απόφαση για την ακριβή ημέρα της έκδοσης», δήλωσε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδόσεις έως το τέλος του καλοκαιριού».

Το «μαξιλάρι» αποσκοπεί να συμβάλει, ώστε να βεβαιωθούν οι αγορές ότι η Αθήνα θα μπορεί να καλύψει τις λήξεις χρέους της για ενάμισι έτος μετά το τέλος του παρόντος προγράμματος χωρίς εξωτερική βοήθεια, αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις