Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Ο Παπαδημούλης “κάρφωσε” στους Ευρωπαίους τους πολιτικούς που πήγαν στο συλλαλητήριο- Το έγγραφο που έστειλε
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ο Παπαδημούλης “κάρφωσε” στους Ευρωπαίους τους πολιτικούς που πήγαν στο συλλαλητήριο- Το έγγραφο που έστειλε

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης απέστειλε σε συναδέλφους του των κομμάτων της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ένα σημείωμα με το οποίο παραθέτει όσους έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό, προσπαθώντας να πείσει πως πρόκειται για φανατικούς εθνικιστές που δεν επιθυμούν λύση. Στο ανεπίσημο τρισέλιδο σημείωμά του προς του τα μέλη της «Προοδευτικής Συμμαχίας», -μια […]

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης απέστειλε σε συναδέλφους του των κομμάτων της «Προοδευτικής Συμμαχίας», ένα σημείωμα με το οποίο παραθέτει όσους έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Μακεδονικό, προσπαθώντας να πείσει πως πρόκειται για φανατικούς εθνικιστές που δεν επιθυμούν λύση.

Στο ανεπίσημο τρισέλιδο σημείωμά του προς του τα μέλη της «Προοδευτικής Συμμαχίας», -μια άτυπης ομάδας ευρωβουλευτών που συγκροτείται από μέλη των Σοσιαλιστών, της Αριστεράς και των Πρασίνων,  ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαριθμεί τους βουλευτές έλαβαν μέρος στο συλλαλητήριο.

Παράλληλα  επισυνάπτει τρεις φωτογραφίες από το πάνδημο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης: Στη μία είναι χρυσαυγίτες μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές της ΧΑ Κασιδιάρης, Παππάς και Μπαρμπαρούσης, στην άλλη απεικονίζεται η Εύα Καϊλή να βαδίζει στο συλλαλητήριο, ενώ στην τρίτη φαίνεται να φλέγεται το νεοκλασικό κτίριο της οδού με τίτλο: «Η κατάληψη «Libertatia» μετά την επίθεση από ομάδες της Χρυσής Αυγής».

Νεοφιλελεύθεροι, συντηρητικοί από τη ΝΔ, ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής, μέλη της Ένωσης Κεντρώων, δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ, η Εύα Καϊλή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι -σύμφωνα με όσα αναφέρει στο ενημερωτικό του οΔημήτρης Παπαδημούλης- κατά των διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει, χρησιμοποιούσαν συνθήματα από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών ενώ χαρακτηρίζει ομιλία μίσους τα όσα είπε ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος.

Ο κ. Παπαδημούλης δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητοστάκη σαν ανεύθυνο και οπορτουνιστή, ενώ μεταφέρει στους ευρωβουλευτές του «Progressive Caucus» τη δήλωση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ότι τα συλλαλητήρια δεν βοηθούν.

Το protothema.gr παρουσιάζει ολόκληρο το σημείωμα που ο κ. Παπαδημούλης έστειλε σε ομάδα προοδευτικών ευρωβουλευτών οι οποίοι αποτελούν το λεγόμενο «Progressive Caucus».

Ο Δημήτρης Καμμένος τον είχε κατηγορήσει για «πολιτικό χαφιεδισμό» γιατί «έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τους έστειλε στους Ευρωπαίους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις