Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Λάθος κρατήσεις στις συντάξεις: Τι πρέπει να κάνετε με τα αναδρομικά
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Λάθος κρατήσεις στις συντάξεις: Τι πρέπει να κάνετε με τα αναδρομικά

Να μην απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ όσοι συνταξιούχοι βλέπουν λάθος κρατήσεις στις συντάξεις τους, τόνισε ο πρόεδρος του φορέα, Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ  στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βλέπουν λάθος κρατήσεις στις συντάξεις τους, δεν θα πρέπει να απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ, καθώς «η ΗΔΙΚΑ είναι υπολογιστικό κέντρο και οι ενδιαφερόμενοι θα […]

Να μην απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ όσοι συνταξιούχοι βλέπουν λάθος κρατήσεις στις συντάξεις τους, τόνισε ο πρόεδρος του φορέα, Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ  στην περίπτωση που οι συνταξιούχοι βλέπουν λάθος κρατήσεις στις συντάξεις τους, δεν θα πρέπει να απευθύνονται στην ΗΔΙΚΑ, καθώς «η ΗΔΙΚΑ είναι υπολογιστικό κέντρο και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις ή ενστάσεις στον ασφαλιστικό τους φορέα, που μπορεί να υπολογίσει αν μια σύνταξη έχει υπολογιστεί σωστά ή λάθος».

Ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα ανοίξει η εφαρμογή για την ένταξη στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, απάντησε ότι θα ανοίξει μέσα στο Φεβρουάριο κι όχι αναγκαστικά την 1η Φεβρουαρίου, όπως είχε αρχικά ειπωθεί.

Τέλος, σχετικά με τα κριτήρια ένταξης, που είναι τα ίδια με το Κοινωνικό Μέρισμα και τα τυχόν λάθη που οδήγησαν κάποιους δικαιούχους από το να το χάσουν, σημείωσε ότι δεν ισχύει το ίδιο για το Κοινωνικό Τιμολόγιο, καθώς θα υπάρχει όλος ο χρόνος για να διορθωθούν τυχόν λάθη στα στοιχεία του αιτούντος και να υπαχθεί σε αυτό.

Σημειώνεται ότι αναδρομικά ποσά μπορούν να διεκδικήσουν πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχοι από τα ταμεία τους, ζητώντας να υπολογιστούν εκ νέου και με τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν οι μειώσεις των μνημονίων.

Οι κρατήσεις που γίνονται είναι με βάση τις συντάξεις πριν τις περικοπές και όχι με βάση τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν ήδη τις παλιές περικοπές με καπέλο!

Υπολογίζεται δε ότι τα ποσά που μπορούν να διεκδικήσουν ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις τα 1.600 αλλά και τα 1.900 ευρώ, ανάλογα με τις μηνιαίες αποδοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις