Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί (pics)

Σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία βρέθηκε την Κυριακή η Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας να υπάρξει άμεσα πολιτική λύση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, λέγοντας ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση». Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψη της σταρ του Χόλιγουντ στην Ιορδανία. «Είναι σπαραξικάρδιο το να γυρίζω στην Ιορδανία και να […]

Σε στρατόπεδο Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία βρέθηκε την Κυριακή η Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας να υπάρξει άμεσα πολιτική λύση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, λέγοντας ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση».

Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψη της σταρ του Χόλιγουντ στην Ιορδανία. «Είναι σπαραξικάρδιο το να γυρίζω στην Ιορδανία και να βλέπω τις κακουχίες και τα τραύματα των Σύρων προσφύγων καθώς αυτός ο πόλεμος εισέρχεται στον όγδοο χρόνο του», δήλωσε η Τζολί, αφού συνάντησε οικογένειες προσφύγων και κορίτσια στην εφηβεία.

«Είμαι πολύ περήφανη. Όλοι εσείς είστε τόσο δυνατοί», συνέχισε η ηθοποιός.

Η Τζολί είπε ακόμη ότι η φιλοξενία που παρέχουν οι υπερφορτωμένες χώρες υποδοχής προσφύγων αποτελούν «ένα παράδειγμα για τον κόσμο σε μια εποχή, όπου η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες είναι ελλιπής».

Είπε ακόμα ότι η υπηρεσία προσφύγων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών έλαβε μόνο το μισό της ζητούμενης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία τον περασμένο χρόνο και μόνο το 7% αυτής μέχρι στιγμής για φέτος.

«Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Κανείς δεν θέλει να βγει από τη βοήθεια αυτή, περισσότερο από μια συριακή οικογένεια», δήλωσε η Τζολί.

Και πρόσθεσε ότι «μία βιώσιμη πολιτική διευθέτηση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους Σύρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να σταματήσει ο ανθρώπινος πόνος και η πίεση στις χώρες υποδοχής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις