alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Πενήντα πυροκροτητές, υγραέριο, φιτίλι: Σοβαρά τα ερωτήματα για τον Αφγανό συλληφθέντα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πενήντα πυροκροτητές, υγραέριο, φιτίλι: Σοβαρά τα ερωτήματα για τον Αφγανό συλληφθέντα

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε μεγάλα ερωτήματα καλείται να απαντήσει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανέλαβε την έρευνα μετά τη σύλληψη του κατά δήλωσή του Αφγανού, οποίος μετέφερε κάπου πενήντα πυροκροτητές, μικρές φιάλες προπανίου και φιτίλι.

Ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές στα εργαστήρια

Ήδη, όπως είναι φυσικό και επόμενο, οι πυροκροτητές, ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί, έχουν σταλεί ήδη στα εγκληματολογικά εργαστήρια με εντολή να συγκριθούν και να επισημανθούν οι τυχόν ομοιότητες με αντίστοιχους που έχουν βρεθεί από τη δράση εγχώριων τρομοκρατικών οργανώσεων.

Προτεραιότητα η σύγκριση με αντίστοιχους βομβών που εξερράγησαν πρόσφατα

Προτεραιότητα σ αυτή την προσπάθεια παίρνει η σύγκριση των πυροκροτητών-πρόκειται για βασικά στοιχεία εκρηκτικού μηχανισμού- με τους πυροκροτητές που βρέθηκαν είτε άθικτοι είτε κομάτια, σε βομβιστικές επιθέσεις που εξαπολύθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν κατά διαφόρων στόχων.

Ως τέτοιες αναφέρονται οι βόμβες που τοποθετήθηκαν  στο Εφετείο, στο Υπουργείο Εργασίας, ακόμα και στον ΣΕΒ, στην περιοχή του Συντάγματος.

Σίγουρα οι επιτελείς της ΕΛΑΣ βλέπουν κάτι πολύ σοβαρό

Αν οι επιτελείς της Αστυνομίας δεν διέβλεπαν πίσω από τη σύλληψη σοβαρό ενδεχόμενο, την έρευνα θα την ανέθεταν στην Κρατική Ασφάλεια. Όμως η ανάληψή της από την Αντιτρομοκρατική, αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία που ήταν ορατά και άρα σοβαρά.

Κάθε φορά και διαφορετικά στοιχεία

Με δεδομένο ότι ο μυστηριώδης Αφγανός, που δηλώνει με ευκολία κάθε φορά και διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας, δεν είναι συνεργάσιμος κατά τις αρχές, εξετάζονται σενάρια και εκδοχές.

Ένα από αυτά προσπαθεί να απαντήσει στο μήπως πρόκειται για μεταφορέα υλικού για λογαριασμό κάποιων  τρομοκρατικών οργανώσεων.

Κυκλοφορούσε ρακένδυτος

Αυτό γιατί ο ίδιος δεν φαινόταν να κινεί υποψίες, καθώς κυκλοφορούσε ρακένδυτος και εμφανιζόταν ως άστεγος.

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει και  οι επαφές του με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, κάποια από τα οποία προχώρησαν σε ανάρτηση στο ίντερνετ μόλις έγινε η προσαγωγή του.

Μυστήριο ο τρόπος που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

Εκείνο που αποτελεί ωστόσο μυστήριο στην έρευνα για τη σοβαρότητα της υπόθεσης, είναι ο τρόπος που έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ενώ γευμάτισε δεν δέχθηκε να πληρώσει σε κατάστημα της περιοχής του Λυκαβηττού, ενώ την ίδια ώρα είχε στην κατοχή του και το σακίδιο με το ενοχοποιητικό υλικό!

Έτσι έφθασε εκεί η αστυνομία και βρήκε τους πυροκροτητές

Έτσι έφθασε εκεί η Αστυνομία και κατά την προσαγωγή και την έρευνα βρέθηκε το περιεχόμενο, που σήμανε συναγερμό στις αρχές.

Στην περίπτωση που οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι αρνητικές στο θέμα των ομοιοτήτων, τότε θα ζητηθεί και τη διεθνή αστυνομία η σύγκριση των πυροκροτητών με άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είχε μόνιμο κατάλυμα και έμενε σε διάφορα σπίτια μαζί με άλλους αλλοδαπούς μάλλον στα προσφυγικά που έχουν καταληφθεί.

Είχε κάνει αίτηση ασύλου

Ο ίδιος δήλωσε διαφορετικά στοιχεία από αυτά που εμφάνισε το σύστημα κατά τη δακτυλοσκόπησή του, αυτό όμως συμβαίνει με πολλούς αλλοδαπούς κάθε φορά που ελέγχονται ή προσάγονται, δηλαδή να δηλώνουν και διαφορετικά στοιχεία, ειδικά όταν θέλουν να κρύψουν κάτι και να προκαλέσουν σύγχυση στις Αρχές.

Από τη δακτυλοσκόπηση προκύπτει ότι ο συλληφθείς είχε αιτηθεί ασύλου, η χορήγηση και άρα η παραμονή του στη χώρα είναι μέχρι την τελεσίδικη εξέταση του αιτήματος προβλεπόμενη.