Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Αυγενάκης: Τρομάζουμε κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Τρομάζουμε κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο πρωθυπουργός

Σκληρή κριτική άσκησε προς την κυβέρνηση ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος και μετά το πέρας της οποίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «τρομάζουμε κάθε φορά που διαπραγματεύεται. Τελευταία φορά […]

Σκληρή κριτική άσκησε προς την κυβέρνηση ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης του κόμματος και μετά το πέρας της οποίας παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.

Αναφερόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Αυγενάκης είπε ότι «τρομάζουμε κάθε φορά που διαπραγματεύεται. Τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν όταν εργάστηκε για πρώτη φορά στη ζωή του 17 ώρες. Και έφερε δεινά αυτή η διαπραγμάτευση, έφερε το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Τότε, είχε απλώς καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους ανακοινώσει τα αποτελέσματα εκείνης της διαπραγμάτευσης. Το ίδιο παιχνιδάκι δεν θα το επιτρέψουμε να επαναληφθεί και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα, στον κ. Καμμένο και σε όλη αυτή την πολιτική συμμορία που σήμερα κυριαρχεί και κυβερνά την Ελλάδα».

«Με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης, «διαπιστώσαμε ότι ο κ. Τσίπρας άρχισε να κάνει σκόντο και εκπτώσεις σε αυτά που αποτελούσαν εθνική γραμμή. Για μας θεωρείται αδιανόητο η οποιαδήποτε συζήτηση που δεν θα περιλαμβάνει μέσα την ονομασία, τη χρήση του ονόματος και την εξάλειψη των αλυτρωτικών διαθέσεων που έχει καλλιεργήσει το γειτονικό κράτος. Είμαστε απόλυτα ξεκάθαροι και, όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν εκείνος ήταν πρωθυπουργός από εκεί θα ξεκινούσε τη συζήτηση και πολύ έγκαιρα θα είχε ενημερώσει όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για να διαμορφώσει ένα κλίμα συνεργασίας σε εθνικό επίπεδο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να διχάσουμε τους Έλληνες για να κρατήσουμε ενωμένα τα Σκόπια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επισήμανε ότι όλα τα στελέχη της ΝΔ έχουν μια ξεκάθαρη θέση για το θέμα των Σκοπίων και κανένα στέλεχος δεν διαφοροποιείται από τη θέση αυτή που διατύπωσε εξ αρχής ο κ. Μητσοτάκης, ενώ καταφέρθηκε κατά φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ που δημιουργούν, όπως είπε, προβοκατόρικα πρωτοσέλιδα σε βάρος στελεχών του κόμματός του.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει ένα ολοκληρωμένο πολιτικό πρόγραμμα και σχεδιασμό στο οποίο θα βασιστεί για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ συμπλήρωσε ότι μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερα στελέχη που είχαν απομακρυνθεί από το κόμμα επιστρέφουν, αντιλαμβανόμενα ότι η ΝΔ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την παρακμή.

Επανέλαβε τη θέση του κόμματος για μείωση της υπερφορολόγησης προς όλους τους πολίτες και την εφαρμογή ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος που θα προσελκύσει καινούργιες επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι η ΝΔ τον πρόδωσε, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής σημείωσε με έμφαση ότι πρόκειται για γελοιότητα τόσο για το διαφημιστικό σποτάκι όσο και για τη δήλωση, συμπληρώνοντας ότι με τα όσα λέει και κάνει ο κ. Ψωμιάδης δεν ανήκει πλέον στη Νέα Δημοκρατία.

Τέλος, αναφορικά με το επικείμενο συλλαλητήριο για την ονομασία των Σκοπίων την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «είναι βέβαιο πως η εξωτερική πολιτική μιας χώρας δεν γίνεται στα πεζοδρόμια ούτε στις πλατείες, όμως από την άλλη δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις χιλιάδες πολιτών που διαδήλωσαν και εκδήλωσαν την αντίδρασή τους στην κυβερνητική πολιτική, ούτε να τους χαρακτηρίσουμε όπως τους χαρακτήρισαν ορισμένοι κυβερνητικοί κύκλοι μέσα στον πανικό τους. Το συλλαλητήριο έχει κι ένα αντικυβερνητικό πνεύμα. Δεν εμπιστεύεται πλέον ο λαός τον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο και το εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία. Για εμάς δεν υπάρχει καμία απαγόρευση».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις