Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / “Σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο από την Κιβωτό του Κόσμου
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

“Σήκωσαν” το χρηματοκιβώτιο από την Κιβωτό του Κόσμου

Του Πέτρου Καρσιώτη Και την Κιβωτό του Κόσμου, φιλανθρωπική οργάνωση, που στηρίζει παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε ανάγκη, έβαλαν στο στόχαστρο μέλη πολυμελούς συμμορίας, τα οποία σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο με 60.000 ευρώ! Κατέστρεψαν τις κάμερες για να μην υπάρξει βίντεο με τις κινήσεις τους Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Και την Κιβωτό του Κόσμου, φιλανθρωπική οργάνωση, που στηρίζει παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε ανάγκη, έβαλαν στο στόχαστρο μέλη πολυμελούς συμμορίας, τα οποία σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο με 60.000 ευρώ!

Κατέστρεψαν τις κάμερες για να μην υπάρξει βίντεο με τις κινήσεις τους

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έγιναν γνωστά, οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν τη νύχτα στο κτήριο του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού και αφού κατέστρεψαν κάμερες  για να μην βιντεοσκοπηθούν, αποκόλλησαν το χρηματοκιβώτιο με λοστούς.

Δεκαπέντε κουκουλοφόροι πήραν μέρος στην εισβολή

Στην υλοποίηση του σχεδίου ληστείας των χρημάτων που προορίζονταν για τους αναξιοπαθούντες, πήραν μέρος βάσει των στοιχείων της αστυνομίας δέκα πέντε κουκουλοφόροι που κρατούσαν λοστούς.

Έφτασαν με τρία αυτοκίνητα

Έφθασαν στην Κιβωτό με τρία αυτοκίνητα. Κατέβηκαν και οι  έντεκα από αυτούς,  εισέβαλαν στο κτήριο ενώ άλλοι τέσσερις έμειναν στον περιβάλλοντα χώρο όπου εκτελούσαν χρέη τσιλιαδόρων για να ειδοποιήσουν σε περίπτωση εμφάνισης περιπολικού της Αστυνομίας.

Επιχείρησαν με τους λοστούς να σπάσουν την πόρτα

Με τους λοστούς στα χέρια, οι έντεκα επιχείρησαν αρχικά  να σπάσουν  την κεντρική πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν άλλες εισόδους για να μπουν στο κτίριο.

Τελικά αφού κατέστρεψαν, όπως προαναφέρθηκε, τις κάμερες και τον συναγερμό, έσπασαν το τζάμι από ένα παράθυρο και έφθασαν  στο χώρο,  όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο.

Αποκόλλησαν το χρηματοκιβώτιο

Το αποκόλλησαν από τη θέση του και το μετέφεραν στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστούν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Συμμορία που δρα στην ευρύτερη περιοχή

Οι αρχές πιθανολογούν ότι πρόκειται για μέλη συμμορίας που δρα στο κέντρο της Αθήνας και στα δυτικά προάστια και τα μέλη της έχουν σχέση και με άλλες αρπαγές χρηματοκιβωτίων από επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις