Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / To πανέξυπνο ηχείο της Apple, που μιλάει με τη φωνή της Siri (pics-vid)
PLUS

To πανέξυπνο ηχείο της Apple, που μιλάει με τη φωνή της Siri (pics-vid)

Το HomePod είναι το «έξυπνο» ηχείο της Apple, ελεγχόμενο μέσω φωνής, που μπορεί να κάνει προτάσεις μουσικής και να ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού. Πρόκειται για την πρώτη κίνηση από την Apple σε έναν εντελώς νέο τομέα εδώ και δύο χρόνια, καθώς αναζητά τρόπους να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων του iPhone και να αυξήσει […]

Το HomePod είναι το «έξυπνο» ηχείο της Apple, ελεγχόμενο μέσω φωνής, που μπορεί να κάνει προτάσεις μουσικής και να ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού.

Πρόκειται για την πρώτη κίνηση από την Apple σε έναν εντελώς νέο τομέα εδώ και δύο χρόνια, καθώς αναζητά τρόπους να αντισταθμίσει την πτώση των πωλήσεων του iPhone και να αυξήσει τα κέρδη της από τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

Ενσωματωμένη στο αξίας 349 δολαρίων ηχείο είναι η ψηφιακή βοηθός της Apple, Siri.

Μεταξύ άλλων, μπορεί να δώσει συμβουλές για το τι μουσική να ακούσει ο χρήστης, να ενημερώσει για τον καιρό, να στείλει μηνύματα, να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του χώρου εφόσον το σπίτι ή το γραφείο είναι «έξυπνο» και μπορεί να «καταλάβει» την εντολή του ηχείου και ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί σαν συμβατικό ηχείο για το iPhone (αλλά μόνο για συσκευές με iOS 11.2.5 ή νεότερο λειτουργικό, δηλαδή όχι με iPhone 5 ή παλαιότερα μοντέλα).

Το HomePod έχει ύψος 18 εκατοστά και καλύπτεται με γκρι ή λευκό ύφασμα. Ένας επεξεργαστής θα ρυθμίζει τον ήχο ανάλογα με τις συνθήκες στο δωμάτιο και θα κατευθύνει συγκεκριμένα «κομμάτια» της μουσικής προς τη  μεριά του ακροατή.

Είναι διαθέσιμo για προ-παραγγελίες από την Παρασκευή και θα αρχίσει να πωλείται στα καταστήματα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία από τις 9 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις