Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σκοπιανό: Σήμερα η πρώτη επαφή Τσίπρα- Ζάεφ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοπιανό: Σήμερα η πρώτη επαφή Τσίπρα- Ζάεφ

Στις 16.00 θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην επικείμενη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει με τη θέση ότι τα συλλαλητήρια δεν αλλάζουν κάτι ως προς την διαπραγματευτική προσπάθεια και τακτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό. Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος […]

Στις 16.00 θα έχει τετ α τετ με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στην επικείμενη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει με τη θέση ότι τα συλλαλητήρια δεν αλλάζουν κάτι ως προς την διαπραγματευτική προσπάθεια και τακτική της κυβέρνησης για το Σκοπιανό.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος χθες μετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση η οποία πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά το ραντεβού των διαπραγματευτών των δύο χωρών με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς στη Νέα Υόρκη, όπου όπως έχει διαρρεύσει υπήρξαν συγκεκριμένες προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, με τη συνέντευξή του στο κυριακάτικο « Έθνος» για «σύνθετη ονομασία είτε με γεωγραφικό είτε με  χρονικό προσδιορισμό, έναντι όλων, έτσι ώστε να γίνεται απολύτως σαφές ότι κανείς δεν διεκδικεί εδάφη ή ιστορία άλλων λαών».

Ο «χρονικός» προσδιορισμός, που μέχρι πρότινος δεν υπήρχε στις επίσημες κυβερνητικές διατυπώσεις, παραπέμπει στον προσδιορισμό «Νέα» Μακεδονία.

Όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν υπάρχει, κάποια νέα εξέλιξη στο επίπεδο των τεχνικών διαπραγματεύσεων, οπότε η συνάντηση με Ζάεφ πατάει στα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος θα επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης και εφόσον κριθεί αναγκαίο, θα ενημερώσει τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις