Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι στη ΝΔ, διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατρούγκαλος: Ακροδεξιοί και εθνικιστές όσοι στη ΝΔ, διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία

Ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις σε μερίδα της ΝΔ καταλόγισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τοποθέτηση του στη Βουλή, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό». Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για δυο θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια υπεύθυνη και μια εθνικιστική. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως έχει ακούσει ακραίες απόψεις, «ακροδεξιές και εθνικιστικές» όπως είπε, από όσους αρνούνται τον […]

Ακροδεξιές και εθνικιστικές θέσεις σε μερίδα της ΝΔ καταλόγισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος σε τοποθέτηση του στη Βουλή, αναφερόμενος στο «Μακεδονικό».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για δυο θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μια υπεύθυνη και μια εθνικιστική.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε πως έχει ακούσει ακραίες απόψεις, «ακροδεξιές και εθνικιστικές» όπως είπε, από όσους αρνούνται τον πυρήνα της θέσης που εξέφρασαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής και δεν επιθυμούν τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα του.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι γίνεται προσπάθεια «να ψιμυθιαστεί» από ακραίους της ΝΔ «μια στροφή εγκατάλειψης της θέσης για τη σύνθετη ονομασία με την επίκληση ότι τώρα τα πράγματα είναι καλύτερη από το 2008».

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ωστόσο, χαρακτήρισε «θέση υπευθυνότητας» την στάση του τομεαρχή Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ο οποίος, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλά για σύνθετη ονομασία και κάλεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του για το θέμα.

https://soundcloud.com/info-info-969429733/20180124a-3

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις