Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Η δύσκολη ώρα της πληρωμής στην εφορία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η δύσκολη ώρα της πληρωμής στην εφορία

Πολλοί ρωτούν τι κάνουν την δύσκολη ώρα που πρέπει να πληρώσουν την εφορία. Δείτε: Κατάσχεση λογαριασμών Κατάσχεται το 50% κατάθεσης από 1000 έως 1500 ευρώ. Κατάσχεται το ¼ κάθε ασφαλιστικού βοηθήματος άνω των 1.000 ευρώ. Το 1/5 των ημερομισθίων. Το ½ του εφάπαξ. Το 100% ενοικίων-αποζημιώσεων και πωλήσεων ακινήτων ή κινητών. Δεν κατάσχεται το Κοινωνικό […]

Πολλοί ρωτούν τι κάνουν την δύσκολη ώρα που πρέπει να πληρώσουν την εφορία. Δείτε:

Κατάσχεση λογαριασμών

Κατάσχεται το 50% κατάθεσης από 1000 έως 1500 ευρώ. Κατάσχεται το ¼ κάθε ασφαλιστικού βοηθήματος άνω των 1.000 ευρώ. Το 1/5 των ημερομισθίων. Το ½ του εφάπαξ. Το 100% ενοικίων-αποζημιώσεων και πωλήσεων ακινήτων ή κινητών. Δεν κατάσχεται το Κοινωνικό Επίδομα.

Οι 4 λύσεις που υπάρχουν

Ρύθμιση των 12 δόσεων

Ακόμη ρύθμιση 24 δόσεων, αν υπάρχει έκτακτη φορολογία, όπως ορίζει ο νόμος 4152/2013.

Προϋποθέσεις: Ο φορολογούμενος υποβάλει αίτηση με όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα. Ακόμη ο φορολογούμενος πρέπει να έχει υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας και περιοδικές και εκκαθαριστικές δηλώσεις ΦΠΑ για την ίδια χρονική περίοδο. Η ένταξη γίνεται είτε στον έφορο ή μέσω του ΤΑΧΙSnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Αν δημιουργηθούν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές, μπορεί να θέσει και αυτές στην ίδια ρύθμιση.

Μερική τμηματική πληρωμή

Μπορεί να γίνει αν είναι αδύνατη η υπαγωγή του χρέους σε «πάγια ρύθμιση», ώστε το συνολικό ποσό της οφειλής να περιοριστεί κάτω από τα 500 ευρώ. Έτσι αντιμετωπίζεται έστω και σταδιακά η έκθεση σε κατάσχεση.

Πώληση περιουσίας

Η εφορία εισπράττει απευθείας το ποσό.

Ακατάσχετο 1.250 ευρώ

Ισχύει ακατάσχετο όριο 1.250 ευρώ σε ένα λογαριασμό σε μία και μόνο τράπεζα. Ο πολίτης οφείλει να ενημερώσει την ΑΑΔΕ για τον τραπεζικό αυτό λογαριασμό με ηλεκτρονική δήλωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aade.gr. Έτσι δεν θα κατάσχονται ποσά κάτω των 1.250 ευρώ.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις