Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / “Πόλεμος” Anonymous- ΕΡΤ: Σας ρίξαμε- Δεν μας ρίξατε
ΕΛΛΑΔΑ

“Πόλεμος” Anonymous- ΕΡΤ: Σας ρίξαμε- Δεν μας ρίξατε

Επίθεση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και τις βάσεις δεδομένων της ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι Anonumous Greece με μηνύματα που ανήρτησαν στο Facebook. Για κάποια ώρα κατάφεραν, μάλιστα, να «ρίξουν» την ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν επίσης να «βάλουν χέρι» στις 16 βάσεις δεδομένων της ΕΡΤ υποκλέπτοντας δεδομένα 60 GB. […]

Επίθεση στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ και τις βάσεις δεδομένων της ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας οι Anonumous Greece με μηνύματα που ανήρτησαν στο Facebook.

Για κάποια ώρα κατάφεραν, μάλιστα, να «ρίξουν» την ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κατάφεραν επίσης να «βάλουν χέρι» στις 16 βάσεις δεδομένων της ΕΡΤ υποκλέπτοντας δεδομένα 60 GB.

Στα μηνύματά τους ανέφεραν ότι ο λόγος που προχώρησαν σε αυτή τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση ήταν το λάθος της ΕΡΤ για τον αριθμό συμμετοχής πολιτών στο συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

ΕΡΤ: Καμία επίθεση

«Δεν έγινε καμία επίθεση» δήλωσε ο γενικός διευθυντής τεχνολογίας της ΕΡΤ, Νίκος Μιχαλίτσης στην Lifo.gr, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις αναρτήσεις των Anonymous Greece στο Facebook.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Δεν έχουμε διαπιστώσει καμία απολύτως εισβολή τα τελευταία εικοσιτετράωρα» και ότι η μόνη εισβολή που είχε παρατηρηθεί από το τεχνικό τμήμα συνέβη πριν από 20 ημέρες, όπου όντως μία ομάδα χάκερ είχε αποκτήσει πρόσβαση σε αρχεία των νέων μέσων του τμήματος ίντερνετ της ΕΡΤ, χωρίς να καταστρέψουν κάποια βάση δεδομένων.

«Θα μπορούσαν να έχουν κάνει ζημιά», επισήμανε ο Ν. Μιχαλίτσης. Αυτό που δεν ξέρει ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας της ΕΡΤ είναι ότι η εισβολή που έγινε πριν από 20 ημέρες ήταν των Anonymous Greece με σκοπό να κλέψουν τη βάση δεδομένων και να τη διαρρεύσουν κάποια στιγμή.

Σε νέα ανάρτησή τους, οι Anonymous γράφουν: «Φίλοι μου εκεί στην ΕΡΤ Α.Ε. πριν 20 μέρες έγινε η εισβολή μας στην βάση δεδομένων σας. Μπορείτε να το δείτε και από την ακόλουθη εικόνα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις