Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ζευγάρι Ελλήνων με αλβανικές “ενισχύσεις” ξάφριζε τα κοιμητήρια της Αττικής
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζευγάρι Ελλήνων με αλβανικές “ενισχύσεις” ξάφριζε τα κοιμητήρια της Αττικής

Του Πέτρου Καρσιώτη Έμπαιναν ως ζευγάρι στα κοιμητήρια των Μεσογείων, κατόπτευαν χάλκινα, μπρούτζινα και άλλου είδους αντικείμενα και επανέρχονταν νυχτερινές ώρες με τη βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού τους και τα σήκωναν! Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραταν διακεκριμένες κλοπές χάλκινων αντικειμένων από Κοιμητήρια σε […]

Του Πέτρου Καρσιώτη

Έμπαιναν ως ζευγάρι στα κοιμητήρια των Μεσογείων, κατόπτευαν χάλκινα, μπρούτζινα και άλλου είδους αντικείμενα και επανέρχονταν νυχτερινές ώρες με τη βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού τους και τα σήκωναν!

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λαυρεωτικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπραταν διακεκριμένες κλοπές χάλκινων αντικειμένων από Κοιμητήρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν  δίπλα από το 3ο Νεκροταφείο Αθηνών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαυρεωτικής, δύο Έλληνες , 56χρονος άνδρας και 55χρονη γυναίκα και ένας 42χρονος Αλβανός, μέλη της σπείρας. Αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Πλήθος από μπρούτζινα καντήλια, ανθοστήλες, σταυροί, θυμιατά

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο  επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών προσφάτως αποσπασθέντων από τη βάση τους, καθώς και ένα σφυρί και μία σπάτουλα τα οποία χρησιμοποιούσαν για να αφαιρέσουν τα ανωτέρω αντικείμενα από τα μνήματα.

Από το κοιμητήριο της Παιανίας τα αφαιρεθέντα

Όπως διαπιστώθηκε, τα αντικείμενα αυτά τα είχαν αφαιρέσει από το κοιμητήριο της Παιανίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία,  το τελευταίο χρονικό διάστημα, είχε παρατηρηθεί έξαρση κλοπών μπρούτζινων αντικειμένων από Κοιμητήρια της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων.

Από τον Απρίλιο περιέρχονταν τα κοιμητήρια

Όπως διαπιστώθηκε, από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής.

Η πρώτη επίσκεψη γινόταν για την κατόπτευση

Ως προς τον τρόπο δράσης,  κυρίως πρωινές και μεσημβρινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορα Κοιμητήρια της Αττικής και κατόπτευαν τον χώρο, υπολογίζοντας το πλήθος και την αξία των μπρούτζινων καντηλιών, ανθοστηλών, σταυρών και θυμιατών των μνημάτων.

Το ίδιο ή το επόμενο βράδυ επανέρχονταν

Εν συνεχεία, το ίδιο ή το επόμενο βράδυ, αφαιρούσαν τα ανωτέρω αντικείμενα, αφού προηγουμένως επιβεβαίωναν ότι δεν βρίσκεται κανείς στο χώρο των Κοιμητηρίων και πέριξ αυτών, ενώ σε αντίθετη περίπτωση αποχωρούσαν.

Έφευγαν με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να μην εντοπίζονται εύκολα από τις αρχές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις, όπου αφαίρεσαν από μνήματα του Κοιμητηρίου Λαυρίου, 94 μπρούτζινα καντήλια και ανθοδοχεία και από μνήματα του Κοιμητηρίου Κερατέας, 50 καντήλια και πλήθος χάλκινων ανθοδοχείων. Εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει δεκάδες παρόμοιες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί.

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητο

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο ΙΧ. αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο μπρούτζινοι σταυροί, 16 μπρούτζινες ανθοστήλες, 65 μπρούτζινα καντήλια και τέσσερα καπάκια, 10 μπρούτζινα θυμιατά, ένα σφυρί και μία σπάτουλα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ οι έρευνες για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζονται.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις