Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Λουκέτο σε 394 υποθηκοφυλακεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λουκέτο σε 394 υποθηκοφυλακεία

Να που έρχεται ένας νέος σχηματισμός, ο Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου με 17 γραφεία και 69 υποκαταστήματα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα. Αυτό το απαίτησαν οι δανειστές. Λιγοστεύουν τα γραφεία, αλλά ακριβαίνουν τα πιστοποιητικά. Για τη χορήγηση πιστοποιητικού από τα βιβλία το κόστος θα ανέβει από τα 6,50 ευρώ στα 9,50, ενώ για ένα αντίγραφο […]

Να που έρχεται ένας νέος σχηματισμός, ο Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου με 17 γραφεία και 69 υποκαταστήματα, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα.

Αυτό το απαίτησαν οι δανειστές. Λιγοστεύουν τα γραφεία, αλλά ακριβαίνουν τα πιστοποιητικά.

Για τη χορήγηση πιστοποιητικού από τα βιβλία το κόστος θα ανέβει από τα 6,50 ευρώ στα 9,50, ενώ για ένα αντίγραφο στοιχείου από το αρχείο το κόστος θα πάει στα 9,50 ευρώ από τα 4,50 ευρώ που είναι σήμερα.

Το κόστος για ένα απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος θα είναι 15 ευρώ, ενώ για ένα αντίγραφο κτηματογραφικού διαγράμματος 33 ευρώ.

Για την εγγραφή κάθε πράξης στα βιβλία το κόστος θα ανέρχεται σε 12 ευρώ, ενώ για τις πράξεις αγοραπωλησίας, ανταλλαγής κ.λπ. το κόστος διαμορφώνεται σε 5 τοις χιλίοις επί της αξίας του ακινήτου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις