Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / 12 ώρες τρόμου σε πολυτελές ξενοδοχείο- Νεκροί και τραυματίες
ΚΟΣΜΟΣ

12 ώρες τρόμου σε πολυτελές ξενοδοχείο- Νεκροί και τραυματίες

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο ήταν και δύο Έλληνες πιλότοι, όπως αποκάλυψε το CNN Greece. Η επιχείρηση των Αρχών για την απομάκρυνση των δραστών από το σημείο έλαβε τέλος μετά από 12 ώρες και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα […]

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο ήταν και δύο Έλληνες πιλότοι, όπως αποκάλυψε το CNN Greece.

Η επιχείρηση των Αρχών για την απομάκρυνση των δραστών από το σημείο έλαβε τέλος μετά από 12 ώρες και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τρεις, από τους τέσσερις πιθανόν, ενόπλους σκοτώθηκαν.

«Η επίθεση ολοκληρώθηκε, όλοι οι δράστες εξουδετερώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», δήλωσε ο Νατζίμπ Ντάνις εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες», αντί για τέσσερις που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Αφγανιστάν τόνισαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21.00 τοπική ώρα.

Προκάλεσε μια έκρηξη για να ανοίξει δρόμο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών και των πελατών.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Άχμαντ Χάρις Νάγιαμπ, που κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί, περιέγραψε ότι οι ένοπλοι μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου και ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να σωθεί εν μέσω καταιγισμού πυρών.

Το ξενοδοχείο, ένα από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Καμπούλ, είχε δεχθεί επίθεση από μαχητές Ταλιμπάν το 2011.

Επρόκειτο αύριο να φιλοξενήσει ένα συνέδριο πληροφορικής. Περισσότερα από 100 στελέχη του τομέα της πληροφορικής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όταν συνέβη η επίθεση, είπε ο Άχμαντ Ουαχίντ, αξιωματούχος του υπουργείου τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Την Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες. «Έχουμε ενημερωθεί σχετικά με πληροφορίες ότι εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στην Καμπούλ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις