12 ώρες τρόμου σε πολυτελές ξενοδοχείο- Νεκροί και τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ

12 ώρες τρόμου σε πολυτελές ξενοδοχείο- Νεκροί και τραυματίες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο ήταν και δύο Έλληνες πιλότοι, όπως αποκάλυψε το CNN Greece. Η επιχείρηση των Αρχών για την απομάκρυνση των δραστών από το σημείο έλαβε τέλος μετά από 12 ώρες και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα […]

21.01.2018 | 09:37

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν στην επίθεση ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental στην Καμπούλ. Την ώρα της επίθεσης στο ξενοδοχείο ήταν και δύο Έλληνες πιλότοι, όπως αποκάλυψε το CNN Greece.

Η επιχείρηση των Αρχών για την απομάκρυνση των δραστών από το σημείο έλαβε τέλος μετά από 12 ώρες και σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τρεις, από τους τέσσερις πιθανόν, ενόπλους σκοτώθηκαν.

«Η επίθεση ολοκληρώθηκε, όλοι οι δράστες εξουδετερώθηκαν. 126 άνθρωποι διασώθηκαν, εκ των οποίων 41 αλλοδαποί», δήλωσε ο Νατζίμπ Ντάνις εκπρόσωπος του υπουργείου, ο οποίος έκανε λόγο για «τρεις δράστες», αντί για τέσσερις που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας του Αφγανιστάν τόνισαν, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, πως ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

Μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21.00 τοπική ώρα.

Προκάλεσε μια έκρηξη για να ανοίξει δρόμο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών και των πελατών.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου Άχμαντ Χάρις Νάγιαμπ, που κατάφερε να διαφύγει χωρίς να τραυματιστεί, περιέγραψε ότι οι ένοπλοι μπόρεσαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου και ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να σωθεί εν μέσω καταιγισμού πυρών.

Το ξενοδοχείο, ένα από τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Καμπούλ, είχε δεχθεί επίθεση από μαχητές Ταλιμπάν το 2011.

Επρόκειτο αύριο να φιλοξενήσει ένα συνέδριο πληροφορικής. Περισσότερα από 100 στελέχη του τομέα της πληροφορικής βρίσκονταν στο ξενοδοχείο όταν συνέβη η επίθεση, είπε ο Άχμαντ Ουαχίντ, αξιωματούχος του υπουργείου τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Την Πέμπτη, η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούσε τους Αμερικανούς πολίτες. «Έχουμε ενημερωθεί σχετικά με πληροφορίες ότι εξτρεμιστικές ομάδες ενδέχεται να οργανώνουν επιθέσεις εναντίον ξενοδοχείων στην Καμπούλ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 21.01.2018 | 09:37
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 21.01.2018 | 09:37
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 21.01.2018 | 09:37
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 21.01.2018 | 09:37
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 21.01.2018 | 09:37
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 21.01.2018 | 09:37
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 21.01.2018 | 09:37
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 21.01.2018 | 09:37
Exit mobile version