Δείτε live το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε live το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ. Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν. Οι διοργανωτές […]

21.01.2018 | 14:58

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για το συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από την ΠΓΔΜ.

Το ραντεβού για τη συγκέντρωση έχει δοθεί στις 2 μ.μ. στον Λευκό Πύργο, αλλά αρκετή ώρα νωρίτερα είχαν καταφθάσει εκεί άνθρωποι από πολλές περιοχές της χώρας, που ταξίδεψαν με εκατοντάδες πούλμαν. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάνουν λόγο για πάνω από 500 λεωφορεία.

Επιθέσεις από αντιεξουσιαστές

Λίγο πριν από τις 2 μ.μ. αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε ανθρώπους που κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης, με ελληνικές σημαίες στα χέρια.

Την ώρα που περνούσαν έξω από την κατάληψη «Σχολείο», στη λεωφόρο Β. Γεωργίου, αντιεξουσιαστές του πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival. Ανδρες των ΜΑΤ έσπευσαν εκεί και απέκλεισαν το σημείο.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στην περιοχή της Καμάρας δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το σημείο της συγκέντρωσης για το συλλαλητήριο. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν. Οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν με αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν να παρέμβουν και ένας πολίτης καταγγέλλει ότι τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τη συμπλοκή.

Νωρίς το πρωί, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πέτρες σε λεωφορείο στο κέντρο της Αθήνας, που αναχωρούσε με προορισμό τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μεταφέρει διαδηλωτές.

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Exit mobile version