Πραγματοποιήθηκε η ταχύτερη εμπορική υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ

ΚΟΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η ταχύτερη εμπορική υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian, που είχε την πρωτιά στην έναρξη των μεγαλύτερων πτήσεων χαμηλού κόστους στον κόσμο – κάνει και πάλι πρωτοσέλιδα. Το Boeing 787 Dreamliner της Norwegian, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έφτασε στο Gatwick του Λονδίνου σε 5 ώρες και 13 λεπτά τη Δευτέρα, στην ταχύτερη υπερατλαντική πτήση που έγινε […]

20.01.2018 | 15:06

Η αεροπορική εταιρεία Norwegian, που είχε την πρωτιά στην έναρξη των μεγαλύτερων πτήσεων χαμηλού κόστους στον κόσμο – κάνει και πάλι πρωτοσέλιδα.

Το Boeing 787 Dreamliner της Norwegian, αναχωρώντας από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, έφτασε στο Gatwick του Λονδίνου σε 5 ώρες και 13 λεπτά τη Δευτέρα, στην ταχύτερη υπερατλαντική πτήση που έγινε ποτέ σε εμπορικό αεροσκάφος, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 5 ωρών και 16 λεπτών.

Οι 284 επιβάτες του Boeing, αναχωρώντας από τη Νέα Υόρκη στις 11.44 π.μ. (ΕΤ), ήταν πιθανότατα πολύ ευχαριστημένοι όταν έφτασαν στο Λονδίνο στις 9.57 μ.μ (GMT) – 53 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο.   Ευνοϊκοί άνεμοι πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό, ώθησαν το αεροσκάφος σε μέγιστη ταχύτητα, περίπου 1.248 χιλιομέτρων ανά ώρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Αν και εντυπωσιακός, ο χρόνος πτήσης δεν μπόρεσε να πλησιάσει τις ανταγωνιστικές υπερατλαντικές πτήσεις του Concorde, όταν το υπερηχητικό αεροσκάφος ήταν σε υπηρεσία.

Η ταχύτερη πτήση Concorde από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο ήταν στις 7 Φεβρουαρίου 1996, όταν διέσχισε τον Ατλαντικό σε μόλις 2 ώρες και 53 λεπτά, σύμφωνα με την British Airways.

Ο πιλότος της Norwegian, Harold van Dam, ανέφερε: «Ήμασταν στον αέρα για λίγο πάνω από πέντε ώρες και εάν δεν ήταν οι προβλεπόμενες αναταράξεις σε χαμηλότερο υψόμετρο, θα μπορούσαμε να πετάξουμε ακόμα πιο γρήγορα».

Και συνέχισε προσθέτοντας: «Το 787 Dreamliner είναι μία απόλαυση στην πτήση και είναι ένα σπουδαίο συναίσθημα να ξέρουμε ότι θέσαμε ένα νέο ρεκόρ με αυτό το αεροσκάφος».   Η αεροπορική εταιρεία χρησιμοποιεί το ίδιο αεροσκάφος για τις δύο καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Την προηγούμενη ημέρα, ο πιλότος με βάση το Gatwick, Pascal Niewold, κατέγραψε τη δική του ταχύτερη υπερατλαντική πτήση: Νέα Υόρκη – Λονδίνο σε 5 ώρες και 20 λεπτά.

Ο Niewold είπε: «Οι επιβάτες και το πλήρωμα εξεπλάγησαν ευχάριστα που προσγειωνόμασταν ήδη στο Λονδίνο. Ήταν μια πολύ ομαλή πτήση με σχεδόν καθόλου αναταράξεις και φτάσαμε 25 λεπτά νωρίτερα από το προγραμματισμένο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ώρα για Χαλάρωση και Έμπνευση με τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Βιβλία από το Online Βιβλιοπωλείο Πατάκη 20.01.2018 | 15:06
Γυναικεία Παπούτσια με Στυλ, Άνεση και Ποιότητα 20.01.2018 | 15:06
Σπουδές Ψυχολογίας με Προοπτική στο Dei College 20.01.2018 | 15:06
«Να καλέσουμε τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd, τον ΛΕΞ και τον Μιθριδάτη» στο φεστιβάλ της Νεολαίας, πρότεινε σύνεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 20.01.2018 | 15:06
Μπισμπίκης: Κατεβαίνοντας σε πορείες “εξοφλώ” το γραμμάτιο της συνείδησής μου – Θα ήθελα να είμαι στην πορεία προς τη Γάζα 20.01.2018 | 15:06
Κασσελάκης για ΣΥΡΙΖΑ: “Αν γίνονταν σήμερα εκλογές, το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον ξεπερνούσε” 20.01.2018 | 15:06
Ο Γιώργος Χρανιώτης στην αποστολή προς τη Γάζα –«Δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου και να βλέπω τη γενοκτονία» 20.01.2018 | 15:06
Η περιγραφή του Νίκου Παππά στην ανθρωπιστική πορεία προς τη Γάζα: «Όταν αντισταθήκαμε, άρχισε το ξύλο – Δεν μας έφαγε τα σωθικά ο φόβος» 20.01.2018 | 15:06
Exit mobile version