Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Έφυγε από τη ζωή ο «σεφ του αιώνα»
ΚΟΣΜΟΣ

Έφυγε από τη ζωή ο «σεφ του αιώνα»

Με έκτακτα δελτία τα γαλλικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι ο σεφ  Paul Bocuse, ο «βασιλιάς της γαλλικής γαστρονομίας», δεν είναι πλέον στη ζωή. Έφυγε σε ηλικία 91 ετών, έχοντας ανακηρυχθεί “σεφ του αιώνα” από τον οδηγό γεύσης με κύρος Gault et Millau αλλά και το Culinary Institute of America. Άνθρωπος με χιούμορ, με πολλά αστέρια Michelin στο […]

Με έκτακτα δελτία τα γαλλικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν ότι ο σεφ  Paul Bocuse, ο «βασιλιάς της γαλλικής γαστρονομίας», δεν είναι πλέον στη ζωή. Έφυγε σε ηλικία 91 ετών, έχοντας ανακηρυχθεί “σεφ του αιώνα” από τον οδηγό γεύσης με κύρος Gault et Millau αλλά και το Culinary Institute of America.

Άνθρωπος με χιούμορ, με πολλά αστέρια Michelin στο ενεργητικό του και ο σεφ που ουσιαστικά επέβαλε τη Nouvelle Cuisine, η οποία είναι λιγότερο θερμιδικά πλούσια και από την κλασική κουζίνα και τονίζει τη σημασία των φρέσκων συστατικών της υψηλότερης ποιότητας.

Το πιο διάσημο εστιατόριο του ήταν το l’Auberge du Pont de Collonges, κοντά στη γενέτειρά του, Λυόν, το οποίο κατακτά διθυραμβικές κριτικές για τα πιάτα του εδώ και δεκαετίες.

Ο Bocuse είχε επιμεληθεί το μενού που σερβιρίστηκε για την παρθενική πτήση αεροσκάφους Concorde το 1969.

Από το 1987 παρουσίαζε τον διάσημο διεθνή διαγωνισμό Bocuse d’Or , όπου 20 νεαροί και ταλαντούχοι σεφ εκτελούν τις συνταγές τους μπροστά σε μία εξέδρα με φανατισμένους οπαδούς της υψηλής γαστρονομίας.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, στα τέλη Ιανουαρίου, στη γενέτειρά του Bocuse Λιόν, ενώ στις ενδιάμεσες χρονιές λαμβάνουν χώρα οι προκριματικοί σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα μέλη της κριτικής επιτροπής είναι κορυφαίοι chef απ’ όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις