Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ
ΚΟΣΜΟΣ

Γιοχάνες Χαν: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει τις προσπάθειες της ΠΓΔΜ

Συνέντευξη με τον Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης, φιλοξενεί  η Handelsblatt. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ απαντά: «Οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας προχωρούν πολύ σοβαρά και εποικοδομητικά μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας. Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει […]

Συνέντευξη με τον Γιοχάνες Χαν, αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ για θέματα διεύρυνσης, φιλοξενεί  η Handelsblatt.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ απαντά: «Οι συζητήσεις για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας προχωρούν πολύ σοβαρά και εποικοδομητικά μεταξύ της πΓΔΜ και της Ελλάδας. Η κυβέρνηση των Σκοπίων έχει καταβάλει μια πραγματική προσπάθεια για να βελτιώσει ουσιωδώς τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα, κάτι που και αυτές θα πρέπει από την πλευρά τους να αναγνωρίσουν.

Φυσικά στηρίζω αυτές τις προσπάθειες με όλη μου τη δύναμη και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε στο θέμα αυτό.

Έχουμε ένα χρονικό πλαίσιο και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε προς το συμφέρον των δύο εμπλεκόμενων πλευρών, της ΕΕ και συνολικά της περιοχής. Η πΓΔΜ έχει κάνει καλά βήματα μεταρρυθμιστικής προόδου και γι’ αυτό δεν θα πρέπει να εμποδιστεί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις