Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Από τις πιο φθηνές φανέλες στην Ευρώπη αυτές της Super League
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από τις πιο φθηνές φανέλες στην Ευρώπη αυτές της Super League

  – του Αντώνη Γεωργακόπουλου Στη 14η θέση, ανάμεσα στα 16 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, σχετικά με το κατά μέσο όρο κόστος της φανέλας των συλλόγων, βρίσκεται η ελληνική Super League, με 52€. Μάλιστα, η πιο ακριβή  με 70€, είναι εκείνη του Ολυμπιακού και η πιο φθηνή του Πανιωνίου με 38€. Αυτό προκύπτει από την […]

 

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Στη 14η θέση, ανάμεσα στα 16 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, σχετικά με το κατά μέσο όρο κόστος της φανέλας των συλλόγων, βρίσκεται η ελληνική Super League, με 52€.

Μάλιστα, η πιο ακριβή  με 70€, είναι εκείνη του Ολυμπιακού και η πιο φθηνή του Πανιωνίου με 38€.

Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη έκθεση της UEFA «The European Club Footballing Landscape» για τα οικονομικά των συλλόγων της ηπείρου μας, όπου διαπιστώνεται πως οι επίσημες φανέλες των ομάδων, γίνονται ολοένα και πιο ακριβές.

Μελετώντας τα 16 κορυφαία πρωταθλήματα της σεζόν 2017/18, η τιμή κυμαίνεται από 87€ στην ελβετική League μέχρι 43€ στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2017 στις ιστοσελίδες των εταιρειών.

Πίσω από του Ελβετούς, είναι η Bundesliga με 80€ και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Serie A με μέσο όρο 79€.

Η ελληνική Super League έχει από κάτω της μόνο την Τουρκία (51€) και την Ουκρανία (43€).

Η πιο ακριβή από όλες τις φανέλες είναι εκείνη της Γιουνγκ Μπόις, που πωλείται με 102€(!), ενώ στη Γαλλία ακριβότερη δεν είναι της Παρί Σ.Ζ του Νεϊμάρ, αλλά της Μονακό με 95€.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις