Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κιλιτσντάρογλου: Σου μιλάω σε γλώσσα που καταλαβαίνει κι απόφοιτος δημοτικού- Σε ποιον ανήκει η Ψέριμος; (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Κιλιτσντάρογλου: Σου μιλάω σε γλώσσα που καταλαβαίνει κι απόφοιτος δημοτικού- Σε ποιον ανήκει η Ψέριμος; (vid)

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις. Μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του κατηγόρησε πάλι εμμέσως τον Ταγίπ Ερντογάν, που επέτρεψε να καταληφθούν από την Ελλάδα τα υποτιθέμενα 18 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, που ανήκουν στην γειτονική χώρα. Ο Κιλιτσντάρογλου μάλιστα έθεσε ευθέως […]

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανού Λαϊκού Κόμματος επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις.

Μιλώντας σε κομματικό συνέδριο του κατηγόρησε πάλι εμμέσως τον Ταγίπ Ερντογάν, που επέτρεψε να καταληφθούν από την Ελλάδα τα υποτιθέμενα 18 νησιά και νησίδες στο Αιγαίο Πέλαγος, που ανήκουν στην γειτονική χώρα.

Ο Κιλιτσντάρογλου μάλιστα έθεσε ευθέως θέμα Ψερίμου στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ, ζητώντας να του απαντήσουν επίσημα εάν το νησί είναι «τουρκικό» ή «ελληνικό».

Στο βίντεο ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, επιτίθεται σφοδρά στον πρόεδρο Ερντογάν και στην κυβέρνηση Γιλντιρίμ, που δεν απαντάει στα ερωτήματα που τους έχει θέσει εδώ και καιρό για την κυριότητα νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος, που ο αριθμός τους ενίοτε αυξομειώνεται από 18 έως 152.

Σύμφωνα με τον Κιλιτσντάρογλου η παραχώρηση τους στην Ελλάδα, δεν αναφέρονται σε καμία συνθήκη μετά το 1913.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις