Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Χατζιδάκης:Το Phylax δεν θα ξαναστηθεί αν δεν βρεθούν οι ακροδεξιοί
ΕΛΛΑΔΑ

Χατζιδάκης:Το Phylax δεν θα ξαναστηθεί αν δεν βρεθούν οι ακροδεξιοί

Το Phylax δεν θα ξαναστηθεί στο Φάληρο αν δεν βρεθούν πρώτα οι ακροδεξιοί που το ρίξανε», δήλωσε ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζιδάκης, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικό ακτιβισμό» και «ανθρώπους του παρακράτους». «Μόνον αν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, ο δήμος θα εξετάσει την επιστροφή του Phylax», είπε μιλώντας στη lifo ενώ αφήνει ανοικτό […]

Το Phylax δεν θα ξαναστηθεί στο Φάληρο αν δεν βρεθούν πρώτα οι ακροδεξιοί που το ρίξανε», δήλωσε ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζιδάκης, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικό ακτιβισμό» και «ανθρώπους του παρακράτους».

«Μόνον αν οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι υπαίτιοι, ο δήμος θα εξετάσει την επιστροφή του Phylax», είπε μιλώντας στη lifo ενώ αφήνει ανοικτό και το ενδεχόμενο μεταφοράς του αγάλματος και στο γειτονικό πάρκο του Παλαιού Φαλήρου, πίσω από την μαρίνα.

Ο κ. Χατζιδάκης κατέθεσε το πρωί στην αστυνομία ενώ για τον βανδαλισμό εκκρεμεί ήδη αυτεπάγγελτη δίωξη κατά αγνώστων από τις αρχές.

«Δεν είναι δυνατόν να ξανανεβάσουμε το άγαλμα και μετά από λίγες ημέρες να πάνε και να το ξανακατεβάσουν. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτή η δουλειά», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως, ούτως ή άλλως, ο Phylax έχει σπάσει σε αρκετά σημεία και η έκταση της ζημιάς θα πρέπει να εκτιμηθεί σε συνεννόηση με τον καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου.

Σε ερώτηση προς τον δήμαρχο για το τι απαντά στους πιστούς που πριν από δύο εβδομάδες διοργάνωσαν πορεία, αγιασμό και εξαγνισμό κάτω από το άγαλμα ο κ. Χατζιδάκης λέει χαρακτηριστικά: «Δεν ασχολούμαι με παλαιοημερολογίτες».

Το χρονικό Στις 3:30π.μ 15 άγνωστοι «μπρατσωμένοι», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, έφτασαν με full face μάσκες στο σημείο με ένα τζιπ και ένα μικρό φορτηγό χωρίς πινακίδες, πέρασαν σκοινιά στον Phylax και, πατώντας γκάζι, τον κατεδάφισαν.

Ο ιδιοκτήτης της καντίνας που παρατηρούσε τα πάντα από απόσταση 30 μέτρων τους ζήτησε να σταματήσουν. Οι κουκουλοφόροι όμως ήταν ανένδοτοι και του απάντησαν με ύβρεις και απειλές.   Εκμεταλλευόμενοι τις κακές καιρικές συνθήκες και την απουσία άλλων μαρτύρων ή περαστικών που θα μπορούσαν να τους εμποδίσουν, οι άγνωστοι έριξαν το γλυπτό του Κωστή Γεωργίου, πριν διαφύγουν.

Το γλυπτό, που έχει σπάσει σε πολλά σημεία, μεταφέρθηκε σε αποθήκη από υπαλλήλους του Δήμου, έως ότου να εκτιμηθεί το μέγεθος της φθοράς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις