Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτο: Ο Άνθιμος διοργανώνει θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο: Ο Άνθιμος διοργανώνει θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό

Θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό διοργανώνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, 7-11 το πρωί, την ερχόμενη Κυριακή. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έστειλε επιστολή σε μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 11 το πρωί. «Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον […]

Θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό διοργανώνει ο Μητροπολίτης Άνθιμος Θεσσαλονίκης.

Η λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, 7-11 το πρωί, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έστειλε επιστολή σε μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία, η οποία θα ξεκινήσει περί τις 11 το πρωί.

«Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθεί για πάντα η μεγάλη δωρεά της ΕΙΡΗΝΗΣ στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας και δεύτερον να αποδοθεί στην ΕΛΛΑΔΑ μας η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σχετικά με το όνομα της ελληνικότατης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που διένειμε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης, για την ονομασία των Σκοπίων, με τον Μητροπολίτη Άνθιμος, παρόλο που διοργανώνει θεία λειτουργία με θέμα το Σκοπιανό, να ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει σχέση της Εκκλησίας με το συλλαλητήριο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις