Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Μόλις 200 εκτιμητές θα αναλάβουν τη σύνταξη τεκμηριωμένης εισήγησης για χιλιάδες τιμές ζώνης
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Μόλις 200 εκτιμητές θα αναλάβουν τη σύνταξη τεκμηριωμένης εισήγησης για χιλιάδες τιμές ζώνης

Mόνο 200 από τους 604 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων υπέβαλαν τελικά αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να μετάσχουν στο έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα. Στους πιστοποιημένους εκτιμητές που θα επιλεγούν από το υπουργείο θα ανατεθεί η σύνταξη τεκμηριωμένης εισήγησης για 10.000 τιμές ζώνης, κάτι που θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 20 ημερολογιακών ημερών από την […]

Mόνο 200 από τους 604 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων υπέβαλαν τελικά αίτηση στο υπουργείο Οικονομικών για να μετάσχουν στο έργο της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Στους πιστοποιημένους εκτιμητές που θα επιλεγούν από το υπουργείο θα ανατεθεί η σύνταξη τεκμηριωμένης εισήγησης για 10.000 τιμές ζώνης, κάτι που θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός 20 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης της υπουργικής απόφασης διορισμού τους.

Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα στηθεί ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι εκτιμητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο έγγραφο πρότυπο εκτίμησης το οποίο οφείλουν να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν για κάθε μία από τις ζώνες των Δήμων αρμοδιότητάς τους.

Οι πιστοποιημένοι εκτιμητές θα προχωρούν στη διαμόρφωση επιστημονικά τεκμηριωμένης εισήγησης, προκειμένου να συμπληρώσουν το προαναφερόμενο έγγραφο πρότυπο εκτίμησης. Αφού ολοκληρώσουν την έρευνα και συγκεντρώσουν τα αντίστοιχα στοιχεία, οι εκτιμητές θα προχωρούν στην ψηφιοποίηση μέσω ηλεκτρονικού σαρωτή του συμπληρωμένου εγγράφου προτύπου σε ένα αρχείο μορφής pdf.

Κάθε εκτιμητής θα μπορεί να δημιουργήσει ένα ακόμα ηλεκτρονικό αρχείο σε μορφή pdf ή zip, το οποίο θα περιέχει οποιαδήποτε άλλα συνοδευτικά υποστηρικτικά έγγραφα κρίνει σκόπιμο, προκειμένου να στηρίξουν την εισήγησή του.

Στη συνέχεια θα εισέρχονται στην ίδια ηλεκτρονική εφαρμογή της ΓΓΠΣ με τους κωδικούς τους Taxisnet και θα προχωρούν στη συμπλήρωση της εκτίμησής τους για την κάθε τιμή ζώνης, στο πρώτο προβλεπόμενο πεδίο δίπλα σε κάθε ζώνη, σε αριθμητική μορφή που θα αντιστοιχεί στη νομισματική μονάδα του ευρώ.

Στο δεύτερο πεδίο, ο κάθε εκτιμητής θα υποχρεούται να καταχωρεί συμπληρωμένο σε ηλεκτρονική μορφή το έγγραφο πρότυπο που προβλέπεται στο προηγούμενο άρθρο, αφού έχει σαρωθεί σε μορφή pdf.

Η συμπλήρωση των δύο ανωτέρω πεδίων είναι υποχρεωτική για όλες τις ζώνες που αντιστοιχούν στους Δήμους που έχουν ανατεθεί σε κάθε εκτιμητή.

Στο τρίτο πεδίο, οι εκτιμητές θα μπορούν να καταχωρούν σε ηλεκτρονική μορφή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο στοιχείο κρίνουν απαραίτητο ως υποστηρικτικά της εισήγησής τους υλικό, σύμφωνα με το προηγούμενο άρθρο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις