Ώρα… ανασχηματισμού για την κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ώρα… ανασχηματισμού για την κυβέρνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Η παραίτηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, έφερε ξανά στο προσκήνιο την κουβέντα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 22 Ιανουαρίου. Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, κάθε άλλο παρά χαροποίησε το Μαξίμου, που δεν επιθυμούσε να ανοίξει η συζήτηση από τώρα, καθώς η ονοματολογία και τα σενάρια για […]

16.01.2018 | 10:30

Η παραίτηση του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, έφερε ξανά στο προσκήνιο την κουβέντα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί, μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 22 Ιανουαρίου.

Η εξέλιξη αυτή, ωστόσο, κάθε άλλο παρά χαροποίησε το Μαξίμου, που δεν επιθυμούσε να ανοίξει η συζήτηση από τώρα, καθώς η ονοματολογία και τα σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, μονό καλό δεν προκαλούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους, με την επισήμανση ότι δεν θεωρείται σοβαρό το κενό που προκύπτει στην κυβέρνηση ώστε να προκαλεί πρόβλημα στη λειτουργία της.

Οι αναφορές αυτές παραπέμπουν είτε σε απόφαση για κάλυψη τώρα του κενού που δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση κάποιου άλλου στελέχους προερχόμενου από τους ΑΝΕΛ στη θέση αυτή είτε σε απόφαση να παραμείνει η θέση κενή μέχρι να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του Αλέξη Τσίπρα για τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει.

Πάντως κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι δύσκολα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός στον ανασχηματισμό που σχεδιάζει, πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το διήμερο 19 και 20 Ιανουαρίου.

Επιπλέον, ουδείς επιθυμεί τη συνεδρίαση που πραγματοποιείται τώρα, για να αναδειχθούν οι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αμέσως μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, να επισκιάσουν πικρίες από στελέχη που θα απομακρυνθούν από την κυβέρνηση ή από άλλα στελέχη που θεωρούν εαυτούς πιθανούς Υπουργούς, αλλά δεν θα λάβουν θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Exit mobile version