Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ο τουρισμός θα δώσει ανάσες στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με το Bloomberg
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο τουρισμός θα δώσει ανάσες στην ελληνική οικονομία σύμφωνα με το Bloomberg

Βασικός αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει ο τουρισμός σύμφωνα με το Bloomberg. Παράλληλα το πρακτορείο, σημειώνει ότι το πρακτορείο ταξιδιών TUI AG κατέχει στοιχεία πως οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16%, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των αναγκαίων επενδύσεων. Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι […]

Βασικός αιμοδότης της ελληνικής οικονομίας θα παραμείνει ο τουρισμός σύμφωνα με το Bloomberg.

Παράλληλα το πρακτορείο, σημειώνει ότι το πρακτορείο ταξιδιών TUI AG κατέχει στοιχεία πως οι κρατήσεις για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 16%, ένδειξη πως ο τουριστικός τομέας θα εξακολουθήσει να τονώνει την οικονομία, εν αναμονή των αναγκαίων επενδύσεων.

Οι οικονομολόγοι, δε, εκτιμούν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος κατά 2,2%.

Όπως δείχνει έρευνα του Bloomberg, η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, που έχει επονομαστεί και «Euroboom», δεν εμφανίζει σημάδια επιβράδυνσης και οι οικονομολόγοι το έχουν αντιληφθεί, με τις εκτιμήσεις για τον ρυθμό ανάπτυξης να κυμαίνονται στο 2,2%.

Ωστόσο, ο πληθωρισμός υπολείπεται του στόχου που έχει τεθεί (λίγο κάτω από 2%), επομένως οι όποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν σταδιακά.

Η εκτίμηση είναι πως οι τιμές καταναλωτή θα αυξηθούν κατά 1.5% φέτος και 1.6% το 2019, ενώ δεν θα υπάρξει αύξηση των βασικών επιτοκίων μέχρι το 2019.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις