Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / “Κουνιέται” η χώρα: Σεισμός σε Δημητσάνα και Δωδεκάνησα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κουνιέται” η χώρα: Σεισμός σε Δημητσάνα και Δωδεκάνησα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγο μετά τις 21:30 της Δευτέρας, κοντά στη Δημητσάνα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές. Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 23 χιλιόμετρα βόρεια της Δημητσάνας και στα 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τρίπολης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα. Το μέγεθος του σεισμού, […]

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, λίγο μετά τις 21:30 της Δευτέρας, κοντά στη Δημητσάνα.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές.

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στα 23 χιλιόμετρα βόρεια της Δημητσάνας και στα 39 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τρίπολης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 2 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος του σεισμού, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό της Αθήνας, ήταν 3,5 Ρίχτερ. Το Ευρωμεσογειακό κέντρο ωστόσο, εκτίμησε το μέγεθος της σεισμικής δόνησης στους 4,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 01:23 τα ξημερώματα της Τρίτης και στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 32 χλμ. νότια της Καρπάθου και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις