Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποσφραγίζονται οι φάκελοι των τηλεοπτικών αδειών
ΕΛΛΑΔΑ

Αποσφραγίζονται οι φάκελοι των τηλεοπτικών αδειών

Στα γραφεία του ΕΣΡ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες. Στη διαδικασία, δεν θα βρεθούν δημοσιογράφοι και κάμερες, ενώ το παρόν θα δώσουν οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών. Η διαδικασία ανάλυσης των στοιχείων, αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 εώς και 3 μήνες. Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα […]

Στα γραφεία του ΕΣΡ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, η αποσφράγιση των φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στη διαδικασία, δεν θα βρεθούν δημοσιογράφοι και κάμερες, ενώ το παρόν θα δώσουν οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλαρχών.

Η διαδικασία ανάλυσης των στοιχείων, αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 εώς και 3 μήνες. Στην πορεία, σε περίπτωση που υπάρχουν όλα τα στοιχεία και κυρίως το «πόθεν έσχες» των ενδιαφερομένων, οι άδειες θα χορηγηθούν χωρίς δημοπρασία, προς 35 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε 10 ισόποσες δόσεις των 3,5 εκατ. ευρώ στο φάσμα μιας δεκαετίας.

Για την 7η άδεια η οποία δεν διεκδικήθηκε, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, αυτή θα επαναπροκηρυχθεί και σε περίπτωση που και τότε δεν βρεθεί ενδιαφερόμενος, θα εκπέσει με τις θεματικές άδειες.

Να θυμίσουμε πως φάκελο για μια τηλεοπτική άδεια έχουν καταθέσει οι εξής εταιρείες: Ειδήσεις Nτοτ Kομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία Παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ), Νέα Τηλεόραση ΑΕ (Star Channel), Alpha Δορυφορική Τηλεόραση ΑΕ (Alpha), Antenna TV ΑΕ (ANT1), Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ (Epsilon) και Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις